Cătălin Bârdac a montat concertul MJ din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Bârdac
Cătălin Bârdac

Reşiţeanul a investit zeci de mii de euro pentru o firmă de sonorizări, după ce a adunat experienţă organizând concerte importante în Spania.

PROFIL
NĂSCUT. 28.11.1979, Reşiţa
Studii. Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz
Familie. Căsătorit

Tânărul a plecat din România în 2000, iar până anul trecut a lucrat ca şi tehnician de sunet şi lumini la o firmă ce organiza evenimente muzicale. În toată această perioadă, Cătălin a lucrat pentru nume cunoscute din industria muzicală, cum ar fi David Bisbal sau Chambao. Cu toate acestea, cel mai important eveniment la care a lucrat a fost concertul organizat în  Spania de Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson.
„Evenimentul a fost dedicat marelui artist şi a avut un mare succes. Împreună cu echipa am lucrat peste 12 ore pentru a fi cât mai multe asemănări cu ceea ce făcea pe scenă regretatul Michael Jackson. Acestea au fost cele mai aspre solicitări ale lui Tito Jackson. În orice caz, concertul a fost unicat din toate punctele de vedere, iar publicul a fost unul numeros. În sală erau peste 11.000 de persoane“, a povestit Cătălin. Un alt concert care i-a rămas în suflet reşiţeanului este cel al trupei Chambao. „Stilul abordat de această trupă este unul foarte complex, iar jocurile de lumini au avut un rol decisiv. Concertul a avut un caracter caritabil, fiind organizat pentru ajutorarea oamenilor din Sahara“, şi-a amintit Cătălin Bârdac.

Acasă, după nouă ani
Cu o asemena experienţă în domeniu, după nouă ani petrecuţi departe de casă, Cătălin a decis să revină în România. „Este foarte greu să stai departe de cei dragi. Pentru că tot timpul mi-am dorit să revin acasă, am hotărât să îmi deschid o firmă în domeniul în care am lucrat în Spania“, a mai spus Cătălin.

Dezamăgit de birocraţie
Fiind o fire dinamică, tânărul a crezut din prima clipă în succesul său, dar birocraţia l-a dezamăgit. „Nu sunt naiv, dar am avut impresia că în ţară s-au schimbat multe. Aşa se vede din afară. Faptul că am deschis firma m-a pus pe drumuri. Este păcat de faptul că este un dezinteres general în România. Se cer o grămadă de hârtii care nici nu ştiu la ce folosesc“, a adăugat Cătălin.

Echipament de mii de euro
Pentru că îi place să facă lucrurile aşa cum a învăţat în cei nouă ani de meserie, Cătălin nu a pus mare preţ pe investiţia făcută. „Pentru început, am investit peste 10.000 de euro. Suma aceasta este doar strictul necesar, pentru că am vrut să văd care sunt pretenţiile de aici. Din nefericire, oamenii cu care am discutat habar nu au de ceea ce înseamnă calitatea unui eveniment muzical şi nu numai. Am impresia că unii încă folosesc tehnica de acum 20 de ani şi li se pare că este ceva fantastic“, a încheiat tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Cum se distrează spaniolii?
Nu sunt foarte diferiţi de români, doar că ei pun mare accent pe calitate şi nu se mulţumesc să asculte muzică tare şi proastă. Nu există eveniment unde să nu lucreze o echipă de profesionişti.

Câte ore de muncă necesită un concert important?
Depinde. Personal am lucrat şi peste 15 ore la un concert. Este o muncă titanică, pentru o echipă titanică. Fiecare artist vine şi cu specialiştii lui şi trebuie să se ajungă la un numitor comun ca să iasă totul bine.

Ce-i place
„Cu toate că abia am timp liber, îmi place mult să merg la pescuit. Aşa mă mai relaxez si eu. Iar dacă ne adunăm mai mulţi preteni, nu se poate să nu mergem să jucăm un meci de fotbal“, a spus Cătălin Bârdac.

Ce nu-i place
„Niciodată nu mi-a plăcut să fiu tratat de sus de unii oameni şi, mai ales, să mă plimbe de la o uşă la alta. Urăsc lenea altora şi lipsa poftei de viaţă. Cred că dacă românul reuşeşte să-şi schimbe mentalitatea, am avea toţi de câştigat“, a mai spus tânărul reşiţean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite