Cât scot din buzunar tinerii studenţi pentru a sta în cămin la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile de cazare la căminul studenţesc sunt limitate. O cameră costă 100 de lei pentru studenţii care au intrat pe locurile fără taxă şi 200 de lei pentru cei care plătesc facultatea. Căminul studenţesc de la Reşiţa este ocupat deocamdată în proporţie de 40 la sută.

Pe ultima sută de metri, tinerii studenţi îşi caută cea mai ieftină opţiune pentru cazare pe perioada studenţiei. La Reşiţa, din cele două variante clasice, cazare la cămin sau chirie particulară, cea mai căutată este cea a căminului. Cei mai mulţi dintre studenţi şi-au depus cereri ca să obţină un loc la căminul studenţesc al Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Problema este că locurile sunt limitate. Nicolae Berbec, de 19 ani vine din localitatea Alexandru Ioan Cuza şi este stresat că nu se van acomoda cu viaţa de cămin. „Eu sper să fie bine, mai ales că din câte am auzit sunt mai mulţi tineri care vin din Republica Moldova“, spune Nicolae Berbec. Toţi studenţii sunt aşteptaţi luni, cu mic, cu mare la deschiderea oficicală a anului şcolar.  un intrat Între chirie şi un loc la cămin, studenţii optează pentru varianta ieftină, pentru că spun că nu au bani.

Alegere dificilă
Oferta de cazare a căminului universitar din Reşiţa este la îndemâna tuturor, ca şi preţ. Pe lună, cazarea într-o cameră la cămin costă 100 de lei pentru cei care au intrat la locurile fără taxă şi de 200 de lei pentru cei care învaţă pe un loc nebugetat de stat. Pe lângă aceste cheltuieli, un student mai plăteşte curentul pentru camera din cămin şi, opţional, cablul TV sau internetul. Toate aceste cheltuieli nu depăşesc de multe ori 50 de lei.

Chirii scumpe în Reşiţa
La Reşiţa, chiria este cuprinsă între 100 şi 150 de euro, plus alte cheltuieli. Potrivit responsabililor cu cazarea, anul acesta şirul cererilor este de ordinul sutelor, deşi perioada de depunere a lor nu s-a încheiat încă. Asta spre deosebire de anii trecuţi. Cei care vor să opteze pentru un loc în cămin o mai pot face până la data de 1 octombrie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite