Cât de gravă este poluarea de la Moldomin din Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la primirea fondurilor pentru ecologizarea iazului, locuitorii zonei trebuie să suporte zilnic calvarul poluării cu steril, în timp ce Garda de Mediu dă amenzi. Voluntarii Grupului Ecologic de Colaborare Nera rămân principalii duşmani ai poluării fluviului şi în acest an.

„În această perioadă cea mai afectată de poluare este localitatea Coronini, care este situată la o distanţă de aproximativ 3,5 kilometri de iaz şi unde în data de 8 aprilie vizibilitatea era redusă sub 10 metri, inclusiv pe porţiunea de drum naţional între Moldova Nouă şi Coronini”, a spus consilierul pentru relaţii publice al CEC Nera, Doina Mărgineanu. ONG-ul monitorizează de cinci ani nivelul poluării din Clisură, printr-un proiect finanţat de UE.

Voluntarii Grupului Ecologic de Colaborare Nera rămân principalii duşmani ai poluării fluviului şi în acest an. Tinerii adunaţi în jurul lui Cornel Popovici Sturza au început la mijlocul lunii decembrie a anului trecut proiectul  „Poluarea cu deşeuri miniere pe Dunăre, realitate şi în acelaşi timp bombă mediatică”. Proiectul este destinat reducerii poluării cu deşeurile miniere pe care vântul le aduce din Moldova Nouă, Pojejena şi de pe teritoriul comunelor Veliko Gradište şi Bela Crkva din Serbia.

Finanţare UE
Consilierul pentru relaţii publice din cadrul asociaţiei, Doina Mărgineanu, a spus că eforturile echipelor din România sunt împărtăşite de colegi de peste graniţă, din Serbia, dar şi de autorităţi locale. Pentru toate activităţile antipoluare există o finanţare din partea Uniunii Europene de peste 50.000 de euro. Diferenţa o acoperă Guvernul României şi Asociaţia GEC Nera.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite