„Casa Verde”, un proiect ecologic tot mai ocolit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul a fost luat cu asalt iniaţial, însă avântul cărăşenilor a scăzut considerabil, din cauza birocraţiei şi a costurilor mari. Acesta este dedicat exclusiv bănăţenilor care vor să trăiască bio, care vor să se încălzească folosind energia regenerabilă.

Primul val de cerereri pe care cărăşenii le-au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) din Caraş-Severin a fost promiţător, iar oamenii au început să se retragă din afacerea verde, din diverse motive. „Este prea multă birocraţie, multă bătaie de cap şi, în plus, banii îi recuperezi de abia la final, cu multă alergătură”, spune reşiţenul Marius Creţean. „Dintre toate metodele de încălzire puse la dispoziţie prin program, cel cu panourile solare este mai rentabil”, spune reşiţeanul.


Alexandru Caragea este un alt localnic tentat să depună proiect pentru finanţare, însă s-a declarat dezamăgit. „Ştiu că, ulterior, costurile la căldură sunt reduse cu peste 50 la sută, însă nu am bani să îi pun din buzunar şi abia mai târziu să mă trezesc că trebuie să mă milogesc să îi primesc”, subliniază reşiţeanul.


Interes scăzut


Prea mic este numărul familiilor pentru care economia făcută prin folosirea energiei regenerabile este mai importantă şi chiar prioritară. „Sunt nouă proiecte aprobate până în prezent în judeţul Caraş-Severin, iar valoarea lor se ridică la peste 50.000 de lei”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Reşiţa, Adrian Voicău, purtătorul de cuvânt al APM Caraş-Severin. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite