Cartierul reşiţean Mociur: Afganistanul de România în care totul se fură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii se joacă în noroaie ca şi cum această situaţie ar fi una normală
Copiii se joacă în noroaie ca şi cum această situaţie ar fi una normală

Cartierul Mociur este zona în care oamenii zac morţi în casă, pentru că nu are cine să îi ridice, locul unde blocurile sunt haldine de gunoi, iar locuitorii sunt mulţumiţi pentru că atunci când le lipseşte ceva, fură.

Fie că este vorba despre curent electric, de bunuri sau mâncare, oamenilor care locuiesc aici, nu le lipseşte nimic, în afară de o viaţă decentă. Realitatea acestui cartier este ruptă, parcă, din cea mai proastă zonă a Afganistanului, de după război. Reconstrucţia nu o începe nimeni. Pe malul drept al Bârzavei, la o aruncătură de băţ de centrul oraşului, sub ochii autorităţilor, zace cel mai mare focar de infecţie, cartierul Mociur.



Cele două blocuri, în care locuiesc în jur de 300 de persoane, aparţin unei societăţi comerciale. Pentru că proprietarul nu s-a arătat interesat de imobile, de-a lungul timpului, în ele s-au adunat toţi oamenii cu probleme sociale din Reşiţa şi nu numai. În timp, ele s-au degradat, pentru că nici măcar pe cei care au găsit ad-hoc un acoperiş deasupra capului nu i-au interesat condiţiile în care locuiesc.



O portiţă s-a deschis recent, atunci când municipalitatea s-a arătat dispusă să le preia în administrare, în schimbul unor datorii mai vechi, pe care le are firma. „Acum 17 ani, acest cartier a fost un vis. În locul gunoaielor de pretutindeni erau parcuri cu flori multe”, a declarat Alois Petrila, unul dintre locuitorii Cartierului Mociur. 


Reşita - cartierul Mociur
image
image

CITIŢI UN ARTICOL INTERESANT DESPRE CARTIERUL GROAZEI, MÂINE, ÎN


EDIŢIA DE VEST

Craiova
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite