Afganistan de Banat: Cartierul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Georgetei Drăgulescu se încălzeşte cu lemne din pădure
Familia Georgetei Drăgulescu se încălzeşte cu lemne din pădure

Sugari, preşcolari sau bătrâni, cu toţii se încălzesc la sobe improvizate şi se roagă ca acoperişul şubred să nu cadă pe ei.

Oricine îşi doreşte o călătorie în timp, să spunem în urmă cu un secol, nu are altă opţiune mai bună decât cartierul Tineretului din oraşul cărăşean Oţelu Roşu. Semnele de civilizaţie sunt extrem de rare. Sute de familii, cele mai multe cu copii sugari sau preşcolari, se încălzesc cu coji de copac, la sobe improvizate, care produc mai mult fum decât căldură.

image

Oamenii reclamă faptul că primarul nu îşi face niciodată timp să le asculte necazurile. Despre soluţii nici nu poate fi vorba. „Aici nu există încălzire. Celelalte blocuri au gaz, au condiţii, dar noi îngheţăm pur şi simplu. Am improvizat cu toţii sobe şi ne încălzim cu lemne, dar şi astea sunt scumpe. Stăm câte cinci sau şase persoane într-o cămăruţă”, spune Constantin L.

image

Săraci lipiţi pământului

„Mergem la pădure după lemne, tăiem din mobilă, de unde putem. Aici e cartierul fantomă. Eu am doi copii mici şi acum vor să mă evacueze şi de aici”, reclamă Georgeta Drăgulescu. „Cade tavanul pe noi. Curge apa pe pereţi, e igrasie şi trăim ca vai de noi. Nimeni nu ne ajută, iar primarul ne ignoră”, afirmă şi Alina S. „Am ajuns să fac focul doar seara. Ziua nu pun lemne pe foc, ca să pot avea noaptea, când sunt minus 20 grade”, spune şi Daniel P.
Primarul Simion Iancu recunoaşte că în cartierul Tineretului sunt mai multe probleme, dar spune că oamenii au fost ajutaţi, iar banii pentru lemne aferenţi lunilor februarie şi martie urmează să sosească în
curând.

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite