Reşiţa: Carne expirată pe rafturile magazinelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Carne expirată pe rafturile magazinelor
Reşiţa: Carne expirată pe rafturile magazinelor

Comercianţii care au uitat să retragă de pe rafturi carnea care nu mai era chiar proaspătă au fost amendaţi de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor.

               Alimentările, supermaket-urile şi măcelăriile au fost luate la puricat de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Surpriza acestora a fost destul de mare. Pe rafturile a trei magazine au fost găsite produse din carne, sau carne, care aveau termenul de valabilitate expirat. Cantitatea mezelurilor care nu mai erau proaspete era de aproximativ 30 de kilograme, iar valoarea de 500 de lei.
               În acelaşi timp, valoarea amenzilor aplicate este de 22.000 de lei. “15 operatori economici care comercializau carne şi preparate din carne (parizer,cremwusti, pulpe de pasăre, cârnaţi de casă, aripi de curcan, salam vânătoresc, etc.) fară elemente de identificare şi caracterizare, au fost sanctionaţi contraventional. Valoarea amenzilor este de 37.000 de lei”, a declarat Cristian Angyal, directorul coordonator al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. 15 administratori au fost sancţionaţi şi pentru că nu aveau afişate preţurile produselor. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite