Reşiţa: Prinţesele micuţe vor să fie pisicuţe la Carnavalul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi voluntari au pictat astăzi feţele copiilor, care s-au potolit câteva minute, de dragul personajului pe care-l întruchipau.

Carnavalul Copiilor din Bocşa a început astăzi. Mulţi părinţi din alte localităţi ale judeţului şi-au dus copiii la primul eveniment dedicat micuţiilor.

„Andreea este fermecată de picturile pe faţă. În fiecare an, la fiecare eveniment de acest gen mă duc cu ea când se organizează la Reşiţa. Păcat că la noi în oraş doar voluntarii mai fac acest gen de acţiuni. Nu am mai auzit de un carnaval al copiilor, tocmai din acest motiv am să-mi fac timp sâmbătă să merg cu ea la Bocşa“, a spus Mariana Chiş, o tânără mămică din Reşiţa.    

Premii pentru cel mai bun costum

Clovnii, Scufiţa Roşie, Alba ca Zăpada şi Muzicanţii din Bremen sunt câteva dintre personajele din poveşti care vor fi prezente, inclusiv mâine, pe terenul de sport al Şcolii cu Clasele I-VIII nr. 1, din Bocşa.

Organizatorii evenimentului doresc să obţină fonduri europene pentru a face mai multe ediţii. „Voi face un CD pe care îl vom trimite la Organizaţia Internaţională a Carnavalurilor din Europa. Dacă ieşim câştigători, putem obţine fonduri europene pentru a face mai multe evenimente“, a spus Dan Mirea, organizatorul principal al evenimentului. Ioana Chera este una din fetele - clovn care va fi alături de cei mici pe toată durata carnavalului.

„A fost foarte haios. Unii ne aplaudau şi alergau în jurul nostru, pe când alţii erau la început speriaţi, dar după ce au aflat despre ce este vorba au fost foarte încântaţi“, a spus Ioana.

La sfârşitul carnavalului cel mai original costum va fi premiat. Sunt puse la bătaie torturi în formă de personaje din desene animate, sute de baloane şi alte costumaţii interesante, special făcute pentru micuţi.

Voluntarii şi actorii au dat tonul

Carnavalul Copiilor este la prima ediţie în Caraş-Severin. Acţiuni similare au fost organizate anul trecut de către voluntarii de la Centrul de Voluntariat din Reşiţa. În spatele personajelor de poveste care vor fi astăzi şi mâine alături de micuţii de la carnaval stau actorii de la Teatrul G.A. Petculescu din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite