Reşiţa: Şapte reşiţeni sunt în cărţi pentru Carnaval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţenii care vor pleca în Serbia sunt, în aceste zile, în febra pregătirilor pentru marele festival.

Singurii participanţi ai României la Carnavalul Internaţional sunt şapte tineri reşiţeni. Ei fac parte din Grupul Local de Tineret (GLT), un ONG care are ca scop educaţia copiilor de până la 16 ani prin intermediul jocurilor.

Membrii GLT spun că încearcă să le arate micuţilor din generaţia desenelor animate şi PlayStation adevăratele jocuri ale copilăriei. „Noi încercăm să-i binedispunem pe copii la petreceri sau serbări şi chiar în parcuri. Ne jucăm cu ei şi vrem să-i învăţăm ce înseamnă spiritul de echipă şi colaborarea. Ne alegem o temă, ne costumăm şi petrecem constructiv câteva ore”, a spus Petronela Bosânceanu, coordonatorul grupului. 

Aşi la costume

Joaca a fost lăsată deoparte, pentru o scurtă perioadă, pentru că în aceste zile tinerii se pregătesc pentru marele Carnaval. Cum este prima participare la un astfel de eveniment, emoţiile sunt pe măsură. „Este mai mul decât o joacă alături de copii. Vom fi costumaţi în cărţi de joc. Mai avem de lucru la costume. Avem fiecare câte un rol pe care îl vom interpreta şi ne dăm silinţa să fie bine. Trebui să gândim bine coregrafia, deoarece vom parcurge câţiva kilometri”, a sps Ionuţ Sculici.  Tema aleasă de GLT este „Jocul de cărţi”. Tinerii au fost ajutaţi în alegerea temei.

„Cum Reşiţa face parte din Federaţia Europeană a oraşelor cu carnaval, era firesc să participăm. Este a doua oară când oraşul este reprezentat la Pancevo. Tinerii vor fi costumaţi în cărţi de joc, iar ideea de la care am plecat este bătălia  Regelui  pentru Regină”, a declarat Cristina Tarbuzan, general deputy în Federaţia Europeană a Oraşelor cu Carnaval.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite