Carina Vasile este tânăra reşiţeancă, pasionată de literatură, poporul englez şi cărţile lui Coelho

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra îşi petrece timpul liber printre paginile romanelor lui Coelho. Una din pasiunile ei este confecţionarea de bijuterii, iar cel mai mare vis este să-şi continue studiile în Anglia. Carina Vasile este o tânără care adoră să se implice în diferite acţiuni umanitare.

 Încă de mică şi-a dorit să ajungă judecător, iar acum, după terminarea studiilor liceale, va urma cursurile unei Facultăţi de Drept, la Timişoara. „Cred că această meserie mi se potriveşte şi sunt convinsă că îmi voi realiza acest vis. Încă de mic copil mi-am dorit să fiu judecător“, spune Carina. Tânăra este fascinată de cultura poporului englez. De la legende şi până la viaţa de zi cu zi, Carina îi admiră foarte mult pe britanici.

„Englezii au un mod de viaţă bine echilibrat şi o eleganţă ieşită din comun. Istoria lor a demostrat de multe ori că sunt un popor puternic, care ştie să se impună atunci când este cazul“, povesteşte Carina. Cu toate că deocamdată vrea să studieze în România, tânără îşi doreşte să obţină o bursă pentru a-şi completa studiile în Anglia. „Sistemul de învăţământ englez este cel mai performant. Tocmai de aceea sper că voi reuşi să obţin burse pentru a studia şi în Anglia. Pentru mine, e important nu doar să-mi completez cunoştinţele. Simplul fapt că aş petrece o perioadă în ţara pe care o admir aşa de mult mi-ar îndeplini un vis mai vechi“, mai spune Carina Vasile.

Pasionată de literatură

Tânără adoră să citească. Tocmai de aceea a decis ca profilul liceului urmat să fie cel de filologie. „Îmi place foarte mult să citesc. Literatura universală este una dintre preferatele mele, mai ales atunci când descopăr un autor pe placul meu“, spune Carina.

Unul dintre scriitorii ei preferaţi este Paulo Coelho. „Prima carte, «Alchimistul», mi-a fost recomandată de tatăl meu, iar apoi am prins drag de cărţile lui. Îmi place foarte mult filosofia lui, mai ales aceea că totul se întâmplă cu un scop“, povesteşte Carina. Tânăra spune că în urma romanelor pe care le-a citit a învăţat să se ghideze în viaţă. „Ador motto-ul «Dacă îţi doreşti cu adevărat ceva, Universul conspiră la îndeplinirea dorinţei tale». Tocmai de aceea sunt convinsă că toate lucrurile se întâmplă pentru că aşa trebuie“, povesteşte Carina Vasile.

Bijuterii făcute de mână

Carina Vasile a învăţat singură să confecţioneze bijuterii. „Am învăţat să fac cercei şi brăţări împletite. Cerceii îi fac din biluţe şi alte materiale comandate pe Internet, iar brăţările sunt făcute din aţe speciale şi din culori diferite. Brăţările sunt numite şi brăţările prieteniei“, mai spune Carina Vasile. Tânăra povesteşte că are o adevărată colecţie de cercei. „În general îmi plac bijuteriile şi am o mulţime de cercei. Dacă văd un model frumos, încerc să-l realizez şi singură“, a  adăugat Carina.

Întrebări şi răspunsuri
Cum îţi împarţi timpul liber?
Am învăţat să-mi împart timpul liber în funcţie de priorităţi. Bijuteriile le fac mai mult la sfârşit de săptămână, literatura o savurez aproape în fiecare zi, iar şcoala are programul ei bine stabilit.

Te implici şi în acţiuni de voluntariat?
Da. Împreună cu colegii de la Centrul de Tineret sunt implicată într-o mulţime de acţiuni cu teme speciale sau pur şi simplu ne petrecem timpul în apropierea oamenilor care au nevoie de sprijinul nostru.

Ce-i place
„Îmi place să citesc cărţi de bună calitate, să merg în excursii şi să cunosc oameni interesanţi. Mi-ar plăcea să mai vizitez Portugalia, mai ales că prima experienţă a fost una foarte frumoasă”.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care întârzie la o întâlnire şi nu-mi place vulgaritatea. Punctualitatea este unul dintre punctele mele forte şi aştept acelaşi lucru de la cei apropiaţi”.

Profil
Născută. 19 aprilie 1991.
Studii. Liceul „Traian Vuia“ Reşiţa, Secţia Filologie.
Familie. Un frate, Felix.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite