Resita: Cardul îi scapă pe cărăşeni de cozi la impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Cardul îi scapă pe cărăşeni de  cozi la impozite
Resita: Cardul îi scapă pe cărăşeni de cozi la impozite

Tot mai mulţi aleg să-şi achite dările prin intermediul sistemului electronic.

Primăria Reşiţa a introdus acest program din luna mai a anului trecut.

Au învăţat să cumpere cu cardul la magazinele din oraş, au început să achite şi facturile la curent sau cablu TV prin bancă, iar, mai nou, reşiţenii folosesc moneda de plastic pentru plata impozitelor şi taxelor locale. „Am plătit cu cardul şi astăzi. Este o idee bună pe care am şi pus-o în practică deja de anul trecut. Eu de cele mai multe ori fac plata utilizând cardul indiferent că merg în supermarket sau în instituţii. Pentru mine este mai comod şi dacă tot le avem, de ce să nu ne folosim de ele?”, a spus Roxana Ivan, o reşiţeancă.

„Consider că suntem în avantaj cu un astfel de sistem şi nu mai pierdem de două ori timpul degeaba. Nu mai stăm să scoatem bani de pe card şi apoi sa venim la ghişeu, ci mergem direct acolo. Acum salariile vin pe card la majoritatea şi este bine că putem să ne folosim de acestea chiar şi în instituţiile publice”, a spus şi Manuela Birău.

Sunt şi reşiţeni care rămân la forma tradiţională de plată cu bani la ghişeu. „Eu nu mă pot obişnui cu cardul. La 59 de ani ai mei îmi este foarte greu şi să îmi scot pensia de pe card, dar mai să plătesc taxe şi impozite”, a spus Margareta Ivan.

Se obişnuiesc cu cardurile

Angajaţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale spun că acest sistem este tot mai folosit de reşiţeni. „Per total, din mai 2008 până în prezent, 238 de reşiţeni au efectuat plăţile cu cardul”, a explicat Alina Cumpan, purtător de cuvânt al primăriei.

Pentru mine este mai comod şi, dacă tot avem cardurile, de ce să nu le folosim?
Roxana Ivan, reşiţeancă

Acum salariile vin pe card şi putem să le folosim şi în instituţiile publice
Manuela Birău, reşiţeancă

La 59 de ani îmi este foarte greu să îmi scot pensia de pe card, dar mai să plătesc taxe
Margareta Ivan, reşiţeancă

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite