Resita: Alăturaţi-vă Caravanei „Urmează Voluntarii“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Alăturaţi-vă Caravanei „Urmează Voluntarii“!
Resita: Alăturaţi-vă Caravanei „Urmează Voluntarii“!

14 localităţi din ţară participă la proiectul care îşi propune să cheme la implicare oamenii din diferite comunităţi.

Centrul de Voluntariat din Reşiţa şi Pro Vobis Cluj au lansat, la începutul acestei luni, un amplu proiect de ecologizare.

Caravana „Urmează Voluntarii!“ a demarat în data de 2 octombrie la Cluj-Napoca. Aceasta va trece prin 14 oraşe. Astăzi, caravana va preda ştafeta tinerilor voluntari din Reşiţa. Proiectul este o iniţiativă de promovare a implicării în comunitate. Este o modalitate prin care tinerii încearcă să-i determine pe reşiţeni să fie sensibili la ceea ce îi înconjoară.

Cuvântul de ordine: curăţenia

„La Reşiţa, aproximativ 50 de voluntari iau parte la această manifestare care se desfăşoară pe parcursul întregii zilei. Aceştia vor face curăţenie în diferite zone. Poate dăm un exemplu demn de urmat. Se vor efectua lucrări de igienizare, de îndepărtare a vegetaţiei abundente şi de colectarea a deşeurilor pe traseul Reşiţa-Caraşova, la ruinele cetăţii Caraşova-Gratul, la platoul Doman şi în Reşiţa, în zona locuinţelor sociale din Lunca Pomostului“, a spus Alexandra Ardelean, voluntar.

Punct final - Bucureşti

Până la Reşiţa, caravana a avut mai multe „staţii“ şi a parcurs următorul traseu: Cluj-Napoca – Sibiu – Braşov – Constanţa – Bacău – Iaşi – Satu Mare – Oradea – Simeria – Reşiţa. Din municipiul de pe Bârzava ştafeta va fi dusă de şase voluntari reşiţeni la Vlădeşti, iar de aici va pleca spre Slatina, Craiova şi se va opri la Bucureşti.
„Centrele de Voluntariat din fiecare dintre aceste locaţii, împreună cu echipele de voluntari, sunt actorii principali ai acţiunilor care îşi propun să demonstreze tuturor că rezolvarea problemelor şi înfrumuseţarea comunităţilor în care trăiesc sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi. Ne-am propus să chemăm la implicare oamenii din 14 comunităţi diferite şi să inspire o ţară întreagă să le urmeze exemplul“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Roxana Dragomir, coordonatorul acestui proiect.

Vrem ca o ţară întreagă să se inspire şi să urmeze exemplul voluntarilor.
Roxana Dragomir, coordonator

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite