Cărăşenii schimbă lista reorganizării spitalelor din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a anunţat că mai multe instituţii spitaliceşti din ţară vor deveni centre de bătrâni. În Caraş-Severin erau vizate trei spitale, cel din Bocşa, Anina şi Oţelu Roşu. După mai multe întâlniri şi analize situaţia pare să se schimbe.

Recent, Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista spitalelor care vor deveni centre de bătrâni. Reprezentanţii judeţului şi cei ai oraşelor vizate s-au întâlnit de nenumărate ori pentru a găsi o soluţie.

Decizia ministerului a fost luată în ciuda faptului că cele trei spitale sunt complet renovate. Astfel, cele două instituţii din Anina şi Oţelu Roşu ar putea ieşi de pe lista reorganizării.

Spitalul din Anina are în prezent o capacitate de 55 de paturi, împărţite pe patru secţii, cu doi medici cu contract de muncă pe termen nelimitat şi doi detaşaţi de la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

În prezent, la unitatea spitalicească din Oţelu Roşu serviciile sunt asigurate de 15 medici şi 121 de angajaţi. Anual se fac peste 5.000 de internări şi peste 27 de mii de consultaţii, unitatea având o capacitate de 100 de paturi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite