Reşiţa: Cărăşenii sunt fruntaşi la ajutor social şi şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Cărăşenii sunt fruntaşi  la ajutor social şi şomaj
Reşiţa: Cărăşenii sunt fruntaşi la ajutor social şi şomaj

Criza şi problemele economice cu care se confruntă judeţul Caraş-Severin nu i-a mobilizat pe cetăţeni să-şi îndrepte atenţia către muncă. Rata şomajului a crescut anul acesta, la ora

Criza şi problemele economice cu care se confruntă judeţul Caraş-Severin nu i-a mobilizat pe cetăţeni să-şi îndrepte atenţia către muncă. Rata şomajului a crescut anul acesta, la ora actuală fiind înregistrate apoximativ 10.600 de persoane care nu au un loc de muncă. O altă gaură în bugetul de criză al acestui an sunt ajutoarele sociale.

„Multe dintre acestea se dau unor persoane care nu le merită. Am văzut oameni în toată firea, zdraveni şi apţi pentru efort, care mai bine primesc un ajutor social decât să lucreze în construcţii pe un salar de 900 de lei“, a spus Mariana Zvarici, vicepreşedintele FEN la nivel naţional.

Aproape patru milioane de lei au fost cheltuiţi de la începutul anului pe ajutoare sociale. De aceşti bani s-au folosit aproape 4.700 de persoane. Din această categorie de persoane fac parte şi cei care au foarte mulţi copii şi beneficiază de ajutor de la stat pentru creşterea lor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite