Resita: Cărăşenii sunt speriaţi de alarmele false de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Cărăşenii sunt speriaţi de alarmele false de gripă
Resita: Cărăşenii sunt speriaţi de alarmele false de gripă

Cetăţeanul bulgar este sănătos, dar e ţinut sub observaţia medicilor.

Cărăşenii respectă întocmai recomandările specialiştilor, deşi judeţul Caraş-Severin a fost ocolit, până acum, de virusul AH1N1. 

Oamenii evită locurile aglomerate şi ascultă indicaţiile date de Ministerul Sănătăţii prin intermediul campaniilor de pe micul ecran. Din momentul în care a apărut suspiciunea de gripă porcină, reşiţenii folosesc tot mai rar mijloacele de transport în comun. „Pur şi simplu, consider că trebuie să fim prudenţi. Nu e nicio tragedie dacă evităm să mergem câteva zile cu tramvaiul sau cu autobuzul. E o cheltuială în plus la taximetru, dar e mai sigur. Şi, când vine vorba de sănătate, nimic nu e prea mult”, a spus Mariana Drăgan.

Aceeaşi idee o împărtăşeşte şi Cristina Popa. „Nu ştiu cât de reale au fost acele suspiciuni, dar e mai bine să avem grijă. Văd că peste tot în lume sunt cazuri de îmbolnăvire cu această gripă porcină şi nu cred că ar trebui să o luăm în derâdere”, a declarat Cristina Popa. Există însă şi reşiţeni pentru care noua formă de gripă a trecut neobservată. „Să fim serioşi! Eu am mers în fiecare zi cu tramvaiul şi nu am mai luat nicio gripă. Asta e numai o invenţie ca să se mai îmbogăţească unul şi altul de pe spatele nostru, al proştilor”, a afirmat reşiţeanul Mircea Piţigoi.

Paza bună trece primejdia rea

„Decizia reşiţenilor este foarte bună”, susţine doctorul Dragoş Luca, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Caraş-Severin. „Deşi sunt negative rezultatele analizelor ale cetăţeanului bulgar, pe lângă gripa porcină, cetăţenii mai au de-a face şi cu gripa de sezon, astfel că locurile aglomerate sunt periculoase, însă lumea nu trebuie să fie panicată”, a adăugat directorul DSP Caraş-Severin. În ceea ce priveşte lotul de 400 de bulgari care a venit la schimbul de experienţă la fabrica din Caransebeş, noi îl ţinem în continuare sub observaţie. Dacă apar cazuri noi de suspiciune, instituim aceleaşi măsuri”, a subliniat medicul şef de la DSP.

Decizia reşiţenilor de a se proteja este foarte bună.
Dragoş Luca, director DSP Caraş-Severin

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite