Resita: Cărăşenii de pe Semenic stau de opt zile în beznă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Cărăşenii de pe Semenic stau de opt zile în beznă (UPDATE)
Resita: Cărăşenii de pe Semenic stau de opt zile în beznă (UPDATE)

Localnicii din Văliug au uitat confortul furnizat de utilităţi. De opt zile nu mai au energie electrică.

Ora 15.30
După ce oamenii din localitatea Văliug s-au bucurat ieri seară de câteva ore de curent electric, situaţia din zonă a rămas neschimbată de mai bine de o săptămână. În momentul de faţă se desfăşoară lucrări de eliberare a liniei electrice şi a înlocuirii unor porţiuni afectate de căderea ramurilor de copaci. „Din cauza condiţiilor meteo deosebite, manifestate prin lapoviţã şi rafale puternice de vânt, au fost afectate reţelele electrice de medie tensiune din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Banat din judeţul Caraş - Severin. În zonele afectate, printre cauzele care au dus la întreruperea energiei electrice fost: izolatori sparţi, conductori şi stâlpi rupţi, pomi cãzuţi pe liniile electrice aeriene. Echipele Enel Distribuţie Banat acţioneazã în vederea reluării alimentării cu energie electrică a tuturor localităţilor afectate, în cel mai scurt timp posibil“, ne-a fost transmis într-un comunicat pe presă. Depăşiţi de situaţie, edilii au făcut toate demersurile pentru ca cetăţenii să beneficieze din nou de curent. „Linia electrică este veche de zeci de ani şi aparţine de Combinatul TMK. În orice caz noi plătim curentul către Enel. S-a întrerupt curentul pentru că linia nu este curăţată, iar copacii cad în continuare. Poate dacă aceşti copaci nu erau cu plini cu frunze verzi, nu se întâmpla acest lucru. Totuşi sperăm să se remedieze situaţia“, ne-a declarat Sorin Blaga, viceprimarul comunei Văliug.


„Eu am plecat de la Văliug de câteva zile. Am venit la copii, la Reşiţa. Nu mai puteam sta acolo, fără curent. Nu vreau să mă gândesc prin ce trec vecinii mei care nu au unde să meargă”, ne-a spus Maria Muntean, o doamnă care locuieşte în Văliug. Şi localităţile  Brebu Nou, Gărâna şi Muntele Semenic sunt  în aceeaşi situaţie.

Curent cu ora

Cu toate că echipele de la Electrica şi Combinatul TMK au fost ieri pe teren, situaţia s-a remediat doar pentru câteva ore. „ Am avut curent de la ora 23.00 până la ora 02.00. A fost ruptă o linie de curent a TMK, o linie care nu a fost curăţată de ani de zile. Acum cred că se face un scurt pe linie” a spus Sorin Blaga, viceprimarul comuniei Văliug. Oamenii au scos tot ce au avut în congelatoare. Proviziile lor sunt compromise. Singura soluţie este aceea de a le ţine în zăpadă.

Niciun responsabil şi fără grabă  

„Nici drumul nu este într-o stare bună”, adaugă viceprimarul Văliugului. Strada este acoperită de crengile care au fost tăiate. În orice moment, însă ramurile tăiate pot pica peste maşinile care trec. „Drumul care face legătura între Reşiţa şi Văliug este un drum judeţean. Direcţia de Patrimoniu a tăiat copacii, dar acum, reprezentanţii Ocolului Silvic din Văliug, trebuie să adune ramurile”, a spus Camelia Şuşco, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite