Județul ar putea avea o unitate SMURD la Caransebeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caransebeşul ar putea avea o unitate performantă de aviaţie
Caransebeşul ar putea avea o unitate performantă de aviaţie

O delegaţie a Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI a fost prezentă recent la Caransebeş pentru a evalua posibilitatea de a înfiinţa o unitate de aviaţie. Evaluarea se face ţinând cont de toate posibilităţile logistice existente în trei oraşe din vestul ţării, Arad, Timişoara şi Caransebeş.

O astfel de unitate, pe lângă misiunile specifice de supraveghere a frontierei cu Serbia şi a Drumului European E70 va avea un echipaj SMURD care ar putea deservi întreaga zonă de vest a României. „Spaţiul necesar sediului acestei unităţi ar putea fi în imobilul Jandarmeriei amplasat pe aeroport. În această ipoteză, există posibilitatea de a oferi Aeroclubului Caransebeş un birou în incita Primăriei Caransebeş şi restrângerea acestuia într-un singur hangar din cele două administrate de către Consiliul Local“, spune Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş.
Pentru manevrele de decolare şi aterizare, conducerea S.C. Aeroportul S.A. a fost de acord ca să fie folosită pista aferentă hangarului. Până la aflarea rezultatului evaluării toate manevrele efectuate pe aeroportul caransebeşean se vor desfăşura în mod normal.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite