Caracatiţa coruptă din Primăria Zăvoi neagă orice implicare în jocul banilor murdari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât primarul Antonie Bunei, cât şi ceilalţi şapte implicaţi în cazul de corupţie demascat de omul de afaceri Romeo Dunca se încăpăţânează să nu-şi recunoască vinovăţia, în ciuda probelor evidente din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Acuzaţi de trafic de influenţă, luare de mită sau complicitate la dare şi luare de mită, angajaţii Primăriei Zăvoi cercetaţi în “cazul Bunei” au susţinut în faţa anchetatorilor că nu au niciun amestec în jocul murdar iniţiat de edilul-şef. De fapt, primarul afirmă că nici măcar nu a existat acest joc murdar al banilor. Potrivit rechizitoriului, Antonie Bunei s-a apărat în timpul audierilor la DNA spunând spunând că afirmaţiile sale au fost interpretate greşit şi răstălmăcite. Nu a negat discuţiile cu Dunca şi ceilalţi, dar nu recunoaşte învinuirile care îi sunt aduse. Admite totuşi că a primit 20.000 de euro de la Dunca. Are însă o explicaţie. Primarul spune că ar fi contravaloarea unui teren pe care i l-a vândut omului de afaceri.


L-au luat pe “nu” în braţe
    Fiul edilului-şef, Silviu Bunei, neagă orice discuţie cu Dunca, în ciuda faptului că, la dosar, există numeroase convorbiri între cei doi. Tot în rechizitoriu se arată că, Niţu, celălalt băiat al primarului, încerca să-şi convingă tatăl să mai reducă din pretenţii. Procurorii DNA susţin că o parte din suma de 3.000 de euro, plătită de Dunca primarului prin intermediul Mariei Grozav, a ajuns la Gheorghe Lungu, secretarul comunei. Acesta nu recunoaşte însă săvârşirea faptelor. Mihuţ Firuţ, consilierul juridic al Consiliului Local Zăvoi, a invocat iniţial dreptul la tăcere şi nu a dat declaraţii în faţa procurorilor. Apoi, în prezenţa avocatului, a negat totul. Nu recunoaşte nimic nici Ion Scorobete, viceprimar în Zăvoi, deşi procurorii îl acuză că şi-ar fi oferit sprijinul pentru infracţiunea de luare de mită. Folosită ca intermediar în traseul banilor negri, Maria Grozav a spus că nu ştia despre nicio tentativă de mituire, crezând că banii sunt pentru terenul vândut. Femeia recunoaşte că i-a dus 3.000 de euro primarului în februarie 2010, bani primiţi de la Dunca. Ioan Gherga a susţinut în faţa procurorului că nu ştia de mită, dar aceştia îl acuză că încerca să negocieze cu Bunei o reducere a pretenţiilor faţă de Dunca.
    “Eu ştiam că e vorba de o tranzacţie de pământ. Nu s-a specificat niciodată de mită, toată lumea mă condamnă că sunt un intermediar. Am fost tras pe sfoară crezând că este vorba de nişte tranzacţii de pământ, altfel nu mă amestecam. Am făcut treaba asta pentru că am crezut că se face ceva pentru dezvoltarea muntelui”, a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul de seară Reşiţa, Ioan Gherga.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite