Reşiţa: Canicula i-a determinat pe reşiţeni să se refugieze la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa:  Canicula i-a determinat pe reşiţeni să se refugieze la munte
Reşiţa: Canicula i-a determinat pe reşiţeni să se refugieze la munte

Aici ei au uitat de temperaturile ridicate şi s-au răcorit în apele lacurilor de la poalele Semenicului

Reşiţenii au fugit cât au putut de această zi călduroasă. Profitând de faptul că sunt liberi, marea majoritate au plecat spre munte, iar străzile din oraş au rămas pustii. Lacul Văliug şi pontoanele care sunt aici au fost atracţia acestei zile. “ Avem totul rezervat. Pensiunea este la capacitate maximă. Şi festivalul de Jazz a adus mulţi turişti, dar şi căldura din oraş. Este foarte aglomerat chiar şi la această oră. Suntem pregătiţi şi pentru ziua de mâine”, a spus Mihaela Stoica, administratorul unei pensiuni. Cei care au ales Văliugul au putut înota, s-au bronzat sau, dacă au preferat să plătească 50 de lei, s-au putut ascunde de razele soarelui în baldachine amenajate special în zone răcoroase. Bărcile şi hidrobicicletele au străbătut lacul toată ziua.

Atenţi la căldură

Oameni nu sunt imprudenţi. Ei nu au ieşit din casă, sau dacă au făcut-o, au ales destinaţii cât de cât răcoroase. “ Am mers pe malul Caraşului. Acolo este şi umbră, apa este rece, iar locul este ideal pentru grătare şi pescuit. Practic am ales să fugim de căldura din oraş”, a spus Laurenţiu Lupşa, un tânăr reşiţean.

Puţini au ajuns la Urgenţe

Numărul celor care au ajuns astăzi la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa este mic. Doar 10 persoane au solicitat, până la ora 18.00, îngrijiri medicale. “ Zilele trecute am avut mai mulţi pacienţi. În jur de 50 pe zi. Cad răpuşi de căldură. Astăzi, cred că au fugit spre munte. Trebuie să fie atenţi, să se îmbrace în culori deschise, cei care ştiu că sunt mai sensibili trebuie să poarte pălăriuţe deschise la culoare. Este recomandat să se bea aproximativ 3 litri de apă pe zi”, a spus medicul Cosmin Lubrimir de pe Secţia de Primire Urgenţe. Ambulanţa a fost solicitată să intervină de 11 ori, în ultimele 24 de ore, pentru a transporta la spitalele din judeţ oamenii care au picat din picioare.

Trebuie să fim atenţi la deplasări

Medicii recomandă să evităm deplasările la orele prânzului, între 12.00 şi 16.00, să ne hidratăm corect, cel puţin doi litri de apă sau ceai neîndulcit, să se evite alcoolul şi cofeina. Persoanele care au boli cronice nu trebuie să uite să-şi ia medicamentele.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite