Resita: Canalele din Reşiţa sunt desfundate după ureche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Canalele din Reşiţa sunt desfundate după ureche
Resita: Canalele din Reşiţa sunt desfundate după ureche

Cotidianul „Adevărul de Seară” a pus pe jar angajaţii de la AquaCaraş.

Angajaţii lucrează astăzi la desfundarea rigolelor de pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza.

Ladislau Kun este un pensionar de 62 de ani din municipiul Reşiţa care a sesizat faptul că cele mai multe canale de scurgere amplasate între zona Triaj şi primăria municipiului sunt înfundate cu mizerie şi pământ. În urma sesizărilor făcute în cotidianul “Adevărul de Seară”, omul a remarcat imediat intervenţia angajaţilor de la AquaCaraş, societatea care se ocupă de canalizarea din oraş.

Lucru făcut de mântuială

Ladislau Kun a dorit şi de această dată să observe îndeaproape modul în care canalele de scurgere sunt desfundate. Reşiţeanul îl contrazice pe Ion Iliasa Frigură, directorul de la AquaCaraş, care afirma că rigolele din oraş sunt desfundate de două ori pe lună.

“În urma convorbirii, pe care probabil aţi avut-o cu domnul Frigură, ieri, personalul de la AquaCaras, a executat un simulacru de desfundare a canalelor. Spun simulacru, deoarece şi-au facut treaba de mântuială. Am constatat că, de la primărie şi până la Cet Energoterm, din aceste guri de evacuare s-a scos şi s-a îndepărtat pământul şi mizeria. Urmează o porţiune de care nu s-au atins, urmând ca în faţa sediului dumneavoastră să desfunde alte câteva guri de scurgere, alese aleatoriu, treaba terminându-se în dreptul pasarelei. Gurile nu sunt desfundate de două ori pe lună asta pentru că am găsit un canal de evacuare plin de pământ în care crescuse o plantă“, a spus pensionarul reşiţean Ladislau Kun.

Rigole desfundate după grafice

“Noi lucrăm după anumite grafice. Se întâmplă să nu respectăm aceste grafice în funcţie de vreme. Când sunt ploi, desfundăm canalele care se înfundă cel mai des şi reprezintă un pericol“, a spus Ion Iliasa Frigură, directorul AquaCaraş. În cursul zilei de astăzi, lucrările la canalizare se vor efectua pe Bulevardul  Alexandru Ioan Cuza.

Canale capcane pentru şoferi

În Reşiţa sunt foarte multe canale neacoperite. Şoferii sesizează faptul că unele canale de evacuare sunt un adevărat pericol în trafic. Autorităţiile dau vina pe cei care fură gurile de canale pentru a le duce la fier vechi. Consilierii au hotărât ca toate gurile de canal să fie înlocuite cu altele noi, care să reziste unui tonaj mare şi să fie făcute dintr-un material care nu prezintă interes pentru hoţi.

Când sunt ploi desfundăm canalele care se înfundă cel mai des
Ion Iliasa Frigură, director AquaCaraş

Decizie
Consilierii au hotărât să fie înlocuite gurile de canal

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite