Reşiţa: Câinii de companie au cipuri ca în Star Trek

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există şi considerente de ordin legal. Noile legi nu permit ieşirea patrupedelor din ţară fără microcip şi paşaport.

Reşiţenii care au un câine de companie îşi pot lua măsuri de precauţie în cazul dispariţiei acestora. Nu sunt mulţi aceia care-şi rătăcesc animăluţele preferate, motiv pentru care medicii veterinari au adus şi la Reşiţa ultima tehnologie în materie de siguranţă a animalelor de companie.

Este vorba despre un microcip care se introduce sub pielea câinelui. Fiecare patruped primeşte un cod de identificare, astfel încât, în cazul dispariţiei, poate fi găsit uşor cu ajutorul unor aparate speciale.

Câini cu microcipuri

Carys este o fetiţă de patru ani din Reşiţa. Părinţii ei i-au făcut-o cadou pe Tyra, o căţeluşă de câteva luni. Pentru a fi siguri că micuţa lor se va bucura tot timpul de cadoul său preferat, i-au introdus patrupedului un microcip de identificare.
“În primă fază nu am vrut pentru că nu doream să chinui căţeluşa. Am observat totuşi că nu a fost foarte chinuită şi că procedura în sine este destul de simplă”, a spus Corina Nour, mama lui Carys. Pentru a se asigura că patrupedul este pe cele mai bune mâni, Corina Nour a apelat la o clinică veterinară din Timişoara. “Am plătit aproximativ 100 de lei pentru implantarea microcipului”, a adăugat reşiţeanca.

Microcip versus tatuaj

George Berinde este un medic veterinar care a făcut multe intervenţii de acest gen patrupedelor răsfăţate. “Microcipul se pune sub piele. Este necesar mai ales pentru câinii care vor fi scoşi afară din ţară. Patrupedele au şi ele nevoie de un paşaport. Actul nu se eliberează fără acest microcip de identificare”, a spus veterinarul.

Doctorul asigură că o asemenea intervenţie nu dăunează în niciun fel animalului. Microcipul este introdus sub piele cu ajutorul unei seringi care are un ac mult mai mare decât cel normal. Pe de altă parte, există şi tatuajul cu numărul caracteristic câinelui.

Această variantă este adoptată de mulţi stâpâni. În cazul în care patrupedul dispare o lungă durată de timp, poate fi identificat cu uşurinţă după codul său propriu. Reşiţenii care sunt interesaţi de aceste două variante pot apela şi la cabinetele veterinare din municipiul Reşiţa.

Metoda are succes

Medicii veterinari susţin că aceste două metode de identificare a patrupedelor sunt indicate câinilor pedigree. Aceştia sunt puii care provin din părinţi de rasă pură şi a căror frumuseţe a fost recunoscută. Microcipurile şi tatuajul cu propriul cod nu sunt indicate câinilor care nu sunt de rasă. În Reşiţa, foarte mulţi stăpâni de patrupede de rasă apelează la această tehnologie din motive de siguranţă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite