Reşiţa: Caietele „de mate“ se transformă în copaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Caietele „de mate“ se transformă în copaci
Reşiţa: Caietele „de mate“ se transformă în copaci

Până acum ei au adunat zeci de kilograme de hârtie, dar fondurile obţinute sunt prea puţine. Kilogramul costă doar 13 bani.

Campania „Reciclez-Protejez-Salvez“ a început săptămâna trecută, iar de astăzi începe acţiunea de vânzare a hârtiei, în oraş. În cele cinci licee, dar şi la Casa de Cultură a Studenţilor s-au adunat zeci de kilograme de hârtie şi cartoane, care nu mai sunt folosite şi care vor fi vândute la un centru de reciclare. Deşi campania se derulează până la finele lunii, cei care sunt implicaţi, vor colecta hârtie şi în lunile care urmează, astfel încât în primăvară, să o vândă.

„Scopul proiectului vizează îmbogăţirea culturii ecologice în rândul elevilor. Prin natura lui, proiectul va implica întreaga comunitate. Fondurile obţinute din vânzarea maculaturii folosesc la iniţierea unui alt proiect. De această dată, el vizează achiziţionarea unui număr cât mai mare de puieţi şi plantarea lor, în scopul înfrumuseţării oraşului“, a explicat Petronela Glinţa, coordonatorul acestui proiect.

13 bani pe kilogram

Primii care au vândut hârtia au fost studenţii Casei de Cultură a Studenţilor din Reşiţa. Astăzi dimineaţă, ei au predat aproape 60 de kilograme de maculatură. „Facem pe această cale un apel către instituţiile publice care au maculatură, să o doneze, pentru ca oraşul să prindă viaţă. Prin campanie dorim şi să îi educăm pe tineri şi să îi conştientizăm că trebuie să respecte mediul înconjurător“, ne-a spus Alina Vereşan, asistent manager CCS.

„Cele aproximativ 60 de kilograme de hârtie, au fost adunate în cinci zile. Astăzi le predăm. Pe un kilogram de hârtie primim 13 bani, deci avem tot interesul să adunăm cât mai multă maculatură. Pomişorii vor fi plantaţi la primăvară“ a spus Lucian Sanovician, referent CCS.


Fonduri puţine pentru achiziţii
Campania „Reciclez-Protejez-Salvez„ se derulează în cinci instituţii de învăţământ din Reşiţa. După ce se va încheia, curţile liceelor şi zonele din jurul lor vor avea un aspect mult mai plăcut. Şcolile implicate în proiect sunt coordonate de membrii Clubului „Rotaract“ din oraşul de pe Bârzava. De altfel, iniţiativa acţiunii ecologice a pornit chiar de la acest club. Deşi până acum, studenţii au adunat bani puţini, ei speră ca lucrurile să se îndrepte în lunile următoare.

Instituţiile care s-au înscris în acest proiect sunt:

 Liceul Teoretic Traian Vuia
 Grup Şcolar Industrial Alexandru Popp
Grup Şcolar Industrial Ştefan Anghel
 Liceul Teoretic Diaconovici Tietz
Colegiul Economic Banatul Montan


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite