Consiliul Judeţean ridică ilegal cabana în turbăria activă de pe muntele Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabana de la Muntele Semenic este din ce în ce mai mare, deşi studiul de impact nu a fost refăcut
Cabana de la Muntele Semenic este din ce în ce mai mare, deşi studiul de impact nu a fost refăcut

Declaraţiile celor responsabili se bat cap în cap, iar lucrările continuă, săptămâna viitoare fiind programate lucrări la acoperiş. Construirea cabanei ilegală de pe munte continuă, cu protecţia celor de la Parcul Naţional Semenic Cheile-Caraşului. 

Construcţia cabanei ilegale pe Muntele Semenic continuă. Lucrările avansează fără probleme, în timp ce declaraţiile oficialilor se bat în cap. Deşi condiţia pentru continuarea obiectivului a fost refacerea studiului de impact, lucrurile nu stau chiar aşa. „Eu nu am refăcut niciun studiu. Nu mai ştiu ce se întâmplă în rezervaţia naturală. Am recoltat nişte probe, care i-au convins pe cei de la parc să emită avizul de construire”, spune Sergiu Mihuţ, autorul primului studiu de impact, copiat după un proiect care a vizat ridicarea unei microferme pentru porci.
Oficialii de la Consiliul Judeţean spun cu totul altceva. „Avem toate avizele, studiul de impact a fost refăcut. Acum, se lucrează intens. Săptămâna viitoare se pune acoperişul”, a declarat Ianăş Roşeţi, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. 

De la contra la pro
Cei care prima dată au refuzat să dea avizul susţin acum că lucrările sunt în grafic şi că măsurile impuse de Consiliul ştiinţific al parcului au fost puse în aplicare. „În urmă cu o săptămână am fost în control cu cei de la Garda de Mediu şi lucrările nu s-au extins. Noi am semnat un protocol cu cei de la Consiliul Judeţean şi vom primi trei camere în noua cabană”, a declarat Sorinel Tudorescu, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului.
Deşi condiţia continuării lucrărilor a fost refacerea turbăriei până la finele lunii octombrie, pe munte încă se văd resturile de turbărie aruncate la întâmplare. „Resturile de turbărie sunt cele scoase de la fundaţie, atunci când au început lucrările la cabană”, a declarat Ianăş Roşeţi, directorul DADPP Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite