Bonuri de masă false au ajuns misterios la comercianţii reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul unui magazin de pe Calea Timişoarei a plătit din venitul său cheltuielile alimentare ale unor femei. Din nefericire pentru el, două femei au intrat în magazinul lui şi au făcut cumpărături pe bonuri false.

Citeşte şi:

Au apărut bonurile de masă falsificate! - vezi mai multe amănunte

Patronul a sesizat poliţiştii că în data de 23 ianuarie 2010, în jurul orei 15.00, două femei au cumpărat din magazin produse în valoare de 170 lei şi au achitat cu un număr de 17 tichete valorice (bonuri de masă) în valoare de 10 lei fiecare. „Poliţiştii reşiţeni efectuează cercetări pentru identificarea şi depistarea persoanelor care au creat aceste tichete, precum şi pentru identificarea tuturor tichetelor valorice contrafăcute care au fost puse în circulaţie“, a declarat Adriana Beţa, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin.

Atenţie la detalii

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de înşelătorie, tichetele de masă sunt valabile numai dacă conţin următoarele elemente obligatorii:
- seria numerică într-o ordine crescătoare pentru tichete cadou şi separat pentru tichete de creşă, corespunzătoare numărului de tichete comandat de către angajator în baza contractului de achiziţionare a tichetelor;
- numele şi adresa emitentului;
- date care definesc angajatorul;
- valoarea nominală a tichetului, în cifre şi în litere, care este înscrisă de angajator în comanda fermă transmisă unităţii emitente;
- perioada de valabilitate a tichetului;
- spaţiu pentru înscrierea numelui şi a prenumelui salariatului care este îndreptăţit să utilizeze tichetul de creşă;
- spaţiu destinat înscrierii datei şi aplicării ştampilei unităţii la care tichetul a fost utilizat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite