Reşiţa: Bobocii şi-au testat băncile noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Bobocii şi-au testat băncile noi
Reşiţa: Bobocii şi-au testat băncile noi

Sute de micuţi reşiţeni au păşit astăzi, timizi, pentru prima dată, într-o sală de clasă. Toţi elevii au avut emoţii destul de mari în prima zi de şcoală şi au aşteptat cu nerăbdare să-şi cunoască colegii sau să-i revadă.

Încă de la primele ore ale dimineţii, micuţii cu buchete de flori şi cu ghiozdanul în spate s-au îndreptat spre şcoală. „Pentru mine este prima zi de şcoală. Sunt în clasa I. Abia aştept să îmi cunosc colegii. Sper să nu fie foarte greu la şcoală. Mie îmi place să socotesc. Sunt bucuroasă că a început şcoala”, a spus micuţa Miruna Vasiliu, care va învăţa, de astăzi, la Şcoala Generală nr. 7 din Reşiţa.
Învăţătorii s-au pregătit şi ei pentru asaltul bobocilor. Ei i-au aşteptat pe elevi cu orare, pixuri şi cărţi. „Noi, dascălii, am pregătit mici surprize pentru elevi. Bucuria revederii este emoţionantă şi pentru mine. Sper să fie un an bun cu rezultate pentru ei”, a declarat învăţătoarea Cristina Ardelean.  „Abia aştept să-mi revăd colegii, să vedem ce am făcut în vacanţă, care pe unde am fost. Sper să nu fie grea clasa a II-a”, a spus Denis Godin, un elev al Şcolii numărul 10 din Reşiţa .

S-au aranjat special pentru prima zi de şcoală
Cele mai multe dintre vechile tradiţii legate de prima zi de şcoală s-au păstrat şi anul acesta. Dacă bobocii au avut emoţii, florarii au avut parte de una dintre cele mai îmbelşugate zile din an. Ei şi-au vândut cele mai mari şi mai frumoase buchete de flori micuţilor care au vrut să-şi impresioneze învăţătoarele. Cu părinţii de mână, micuţii s-au agitat  încercând să-şi cunoască învăţătorii şi colegii de clasă. Copleşiţi de emoţii au fost şi adolescenţii din clasa a IX-a. Astăzi este prima zi din cei mai fumoşi patru ani de liceu. Aceştia au fost preocupaţi mai mult să afle de la colegii lor mai mari cât de frumoasă e viaţa de liceu, ce petreceri se organizează în afara orelor de curs şi s-au studiat reciproc.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite