Blocaj piața muncii și la începutul lui 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhiva adevarul
Foto: arhiva adevarul

Șansa sunt proiectele accesate pe infrastructură în 2011. Asta pentru că, de exemplu, numai Programul ISPA a creat în orașul de pe Bârzava 100 de joburi. Așa că, salvarea ar fi accesarea fondurilor europene, care să creeze locuri de muncă și nu fondurile proprii ale administrației locale sau ale oamenilor de afaceri care încă sunt afectați de perioada de criză.    

Cei 12 mii de șomeri din Caraș-Severin au la dispoziție 93 de locuri de muncă. Asta în contextul în care săptămâna trecută, numărul celor disponibile a fost de 100. Analiștii economici preconizează o îmbunătățire a ofertei de locuri de muncă de abia din luna martie a anului viitor.

„La final  și la început de an, angajatorii fac concedieri întrucât scade volumul de activitate și, automat, numărul locurilor de muncă trebuie corelat cu lipsa comenzilor”, spune analistul economic Dorinel Hotnogu.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în continuare disponibile în domeniul confecțiilor. Potrivit specialiștilor, forța de muncă feminină a emigrat în străinătate, ca să îngrijească bătrâni, iar pe de altă parte salariile în aceast domeniu de activitate sunt scăzute.   


 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite