Reşiţa: Bicicliştii au trasee grele prin pădure la maratonul de la Gărâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Bicicliştii au trasee grele prin pădure la maratonul de la Gărâna
Reşiţa: Bicicliştii au trasee grele prin pădure la maratonul de la Gărâna

Competiţia a adunat peste o sută de participanţi la “Banat Mountaine Bike Maraton”. Ciclişti profesionişi şi amatori din ţară şi străinătate au participat astăzi la cea de-a V- a ediţie a întrecerii.

Emoţie, agitaţie şi gălăgie. Aceasta a fost atmosfera dinaintea startului. Poiana Lupului a fost plină şi în această dimineaţă de sute de tineri dornici să îşi arate măestria în cursele montane.
„Este prima dată când particip la Reşiţa într-o astfel de competiţie. Am mai fost la Cluj, la Mediaş, la astfel de competiţii, dar la noi în zonă, nu. Am ales traseul de 50 de kilometri. Dacă rezist, probabil, că am să merg şi la cel de 80 de km. Sper să obţin un loc pe podium. Ţinta mea e, bineînţeles, locul I. Sper să mă pot baza şi pe bicicletă şi sper că traseul să fie unul bun, după vremea proastă din ulimile zile”, a spus, în această dimineaţă,  Daniel Crâsta, un participant de 18 ani.
Concurs pe drum de pădure
Competiţia a avut loc pe trei trasee diferite ca lungime, având startul şi sosirea în acelaşi punct din „Poiana Lupului” de la Gărâna. Cea mai mare parte a competiţiei s-a desfăşurat pe drumuri forestiere de munte. Tinerii au avut de exploatat un relief variat, porţiuni de potecă, coborâri şi urcări. ”Suntem la cea de-a V- a ediţie a maratonului. Peste 100 de concurenţi au venit, în această dimineaţă, să participe. Prin intermediul acestei competiţii, Asociaţia Bike Attack îşi propune promovarea sportului „Mountain bike” în România cu toate ramurile sale, cât şi a zonei Banatul Montan. Un alt obiectiv este încurajarea tinerilor pentru practicarea acestui sport precum şi recunoaşterea acestei competiţii ca fiind o caracteristică a zonei”, a explicat Cătălin Gavrilă, organizator.
Întrecerile pe traseele montane din împrejurimile Reşiţei au devenit tot mai interesante atât pentru tinerii experimentaţi, cât şi pentru cei care nu au mai participat până acum la o astfel de provocare. Astăzi, plecarea a fost din Gărâna, s-a urcat spre Brebu Nou, apoi spre lacul Trei Ape şi spre Muntele Semenic. Cei mai buni au fost premiaţi cu accesorii pentru bicicletă şi bani.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite