Bianca Băra este tânăra care are propriul „atelier de cuvinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra aşteaptă cu nerăbdare să obţină mult visatele certificate internaţionale de limbă engleză. La doar 17 ani Bianca este încrezătoare în forţele proprii şi nu concepe ca viitorul ei să nu fie unul bine conturat.

Preocupată de tot ceea ce o înconjoară, Bianca a a ştiut tot timpul care îi sunt priorităţile şi cum ar vrea să arate viaţa ei. Cu toate că mai are un an până la finalizarea studiilor liceale, tânăra spune că şi-ar dori să studieze Relaţii Internaţionale sau Ştiinţe Politice.

„Mi-ar plăcea să fiu chiar ministrul educaţiei. Şi dacă stau bine să mă gândesc, am deja câteva planuri care le-aş pune în practică. Aş elibera programa la nivelul liceului şi aş fi adepta centrelor after school, unde tinerii să aprofundeze ce au învăţat la clasă“, spune Bianca.
Recent, tânăra a obţinut locul I la Concursul Naţional „Made for Europe“, pentru prezentarea unui ghid de bune practici în ceea ce priveşte învăţământul. „Proiectul din care face parte acest ghid este unul transfrontalier PHARE CBC în parteneriat cu o instituţie şcolară din Vârşeţ“, povesteşte Bianca Băra. Astfel de proiecte nu sunt singulare. Bianca participă ori de câte ori are ocazia la diferite acţiuni.

Pasionată de engleză

„Pasionată şi de literatură, am participat la Chişinău la Colocviile Mircea Eliade, unde am prezentat un eseu despre metamorfozele timpului“, povesteşte Bianca Băra. Povestea a început de când avea trei ani. Îşi stresa părinţii cu întrebări pe diferite teme şi nu concepea să primească răspunsul „nu ştiu“. „În general îmi place să comunic cu cei din jurul meu şi să nu fie doar un monolog. Părinţii îmi povestesc că puneam sute de întrebări şi pasiunea pentru limba engleză am dobândit-o tot atunci, iar de la vârsta de trei ani am început să învăţ această disciplină“, povesteşte Bianca. În timp ce alţi tineri îşi petrec timpul liber prin parcuri sau alte locuri de distracţie Bianca se pregăteşte intens pentru cele două atestate la limba engleză.

„În următoarele luni voi susţine examane pentru certificatul de limbă engleză Business şi Cambridge. Aceste două atestate sunt foarte importante pentru mine şi ar fi păcat să nu promovez“, mai spune Bianca.

Blogul-atelier

Pentru că adoră să facă tot timpul câte ceva sau să poarte o discuţie inteligentă cu cei din jurul ei Bianca şi-a creat propriul blog. „ Este o formă de a înţelege „normalul“ în lumea asta care ne înconjoară. Blogul meu se chinuie săracul să lumineze minţi şi să reliefeze ce e normal în jungla în care trăim. Îmi spun punctele de vedere şi aştept reacţii de tot felul“, mai spune Bianca.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de mult te-au influenţat proiectele la care ai participat?
Cred că este foarte important pentru orice tânăr să se implice în diferite acţiuni. Personal mi-am creat deja o imagine a unui examen, a unui concurs şi sunt convinsă că acum privesc altfel lucrurile.

Ai vreodată nevoie de ajutor?
Fiecare vorbă bună sau rea este un ajutor. Eu vreau să le mulţumesc părinţilor mei pentru suport. Şi de asemenea sunt si profesorii de la liceu cărora le mulţumesc enorm pentru sfaturi şi sugestii.

Ce-i place
„Îmi place să călătoresc, să cunosc cât mai multe limite şi să nu mă limitez doar la lucruri mărunte. Îmi doresc mult mai mult de la mine şi de la cei din preajma mea“.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac falsitatea şi ipocrizia. Nu-mi place să primesc lucrurile pe tavă ci să simt că tot ceea ce fac este creat pri

Profil
Năcut. 4 martie 1992.
Studii. Elevă în clasa a XI-a, Liceul „Mircea Eliade“,Filologie.
Famile. Singură la părinţi.n forţele şi inteligenţa mea“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite