Reşiţa: Bătrâneii au soluţie să fie în pas cu moda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Bătrâneii au soluţie să fie în pas cu moda
Reşiţa: Bătrâneii au soluţie să fie în pas cu moda

Sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a fost modernizat datorită membrilor. 10.000 de lei au fost investite pentru ca cei care vin la CARP să aibă condiţii decente când cer împrumuturi sau dacă îşi fac un depozit bancar.

Bătrâneii care sunt înscrişi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor vin cu multă plăcere în acest loc. CARP există  din anul 1974, dar sediul a fost reabilitat în primăvara acestui an. „Din luna februarie sediul este al nostru. A fost donat de Primăria Reşiţa către CARP. Ne-am permis să-l modernizăm. Am pus gresie, faianţă, podele, termopane, am făcut casieriile, am schimbat acoperişul. Acum chiar arată ca un sediu. A fost modernizat din profitul înregistrat de CARP în ultimii ani”, a spus Aurelia Bonţe, preşedintele CARP Reşiţa. Sediul are inclusiv o sală de şedinţe în care pot să intre 100 de persoane. Numărul pensionarilor care s-au înscris la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a crescut cu aproximativ 40 la sută în perioada ianuarie-septmbrie 2009, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008.
De asemenea, şi volumul împrumuturilor a crescut cu aproximativ 50 de procente în acest an. „Oamenii vin la noi cu multă încredere. Sunt de 20 de ani casieră aici. Bătrâneţea nu este uşoară. În acest an au solicitat mai mulţi pensionari bani decât în anii precedenţi”, a explicat casiera Viorica Purcăriţa.

Nevoile oamenilor sunt absolut fireşti
Pensionarii care cer împrunuturi o fac în baza unor dorinţe absolut normale. „Am luat bani pentru a-mi renova casa în care locuiesc. Condiţiile sunt avantajoase, dobânda nu este foarte mare. Am avut credite la alte bănci, dar dobânda era foarte mare. M-am trezit că în doi ani am achitat numai dobânda de 1.000 de lei. Acum am luat un împrumut de 3.000 de lei pe care îl returnez înntr-un an de zile. Dobânda este fixă”, a spus V. Manda. Cei care iau credite fac acest lucru şi pentru a-şi ajuta copiii sau nepoţii.
„Pensionarii care vin la noi au avantajul că pot primi banii solicitaţi în cel mult 10 zile din momentul în care s-au înscris, dar şi  mai repede. Sunt pensionari care se împrumută chiar şi pentru a-şi ajuta nepoţii, pentru a le plăti câte o rată la facultate”, a spus Aurelia Bonţe, preşedintele CARP. Din cei aproximativ 2000 de membrii, peste 1.220 au împrumuturi, iar profitul instituţiei pe ultimul an este de peste 75.000 de lei.

Avantaje pentru credit CARP
Împrumuturile se acordă pentru o perioadă de 12 luni. Suma maximă care se poate acorda este de 5.000 de lei. Rata pe care o plăteşte un pensionar nu trebuie să depăşească o treime din valoarea pensiei. Pentru unele credite sunt necesari şi giranţi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite