Reşiţa: Banii reşiţenilor sunt călcaţi cu maşini de fiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Banii reşiţenilor sunt călcaţi cu maşini de fiţe
Reşiţa: Banii reşiţenilor sunt călcaţi cu maşini de fiţe

Jeep-urile şefilor judeţului sunt parcate în Centrul Civic. Piaţa 1 Decembrie 1918 din Reşiţa, oficial pietonală, a fost transformată în parcare pentru maşinile de lux ale demnitarilor.

Ca şi cum piaţa din Centrul Civic al Reşiţei nu se prezintă şi aşa destul de dezastruos, în condiţiile în care a înghiţit miliarde şi continuă să o facă, oamenii cu greutate ai judeţului îşi parchează jeep-urile chiar în faţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Maşinile grele sunt parcate pe dalele de granit, despre care specialiştii spun că  sunt în stare să cedeze chiar şi din cauza razelor de soare sau a apei de ploaie. Petronela Glinţa, consilier al primarului, spune că lucrările au fost finalizate în 2008 şi au costat peste trei milioane de  lei.
Nu de puţine ori, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi invitaţi ai acestora îşi parchează bolizii chiar la uşa instituţiei. Asta, în ciuda faptului că Piaţa 1 Decembrie 1918 este una pietonală, iar la doar o sută de metri sunt două parcări.

Reşiţenii sunt revoltaţi
Camelia Şuşco, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, susţine că există explicaţii pentru astfel de privilegii. „Este vorba de maşinile unei delegaţii de la Guvern. Au fost în vizită la Consiliul Judeţean domnul ministrul al Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, şi echipa dânsului. În parcarea din spatele Primăriei se lucrează şi nu se puteau parca autoturismele”. Printre maşinile parcate mereu în Centrul Civic se află şi cea a preşedintelui Consiliului Judeţean, fapt confirmat şi de purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Şeful Poliţiei Comunitare din Reşiţa, Tiberiu Ciati, spune că împotriva şoferilor celor trei autoturisme nu s-a luat nicio măsură. „Probabil că erau maşinile delegaţiei domnului Blaga. Probabil că aveau aprobare de la administraţia locală, nu ştiu ce să spun. Iar parcarea din spate era aglomerată”, a declarat Ciati.
În schimb, reşiţenii sunt foarte revoltaţi. „Îşi bat joc de noi. Ne sfidează. Nu vedeţi că toate dalele sunt crăpate şi se mişcă? Mai jeep-urile lipseau din centru. Nu mai au pic de bun simţ aceşti oameni”, spune Dorin Toma, un pensionar din Reşiţa.

2.500 de kilograme cântăreşte un jeep ca cel parcat în piaţa centrală pietonală a Reşiţei.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite