Bărbatul rănit în accidentul de muncă din uzina de la Oțelu-Roșu a rămas olog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la ITM analizează împrejurările în care s-a produs accidentul, dar din primele informații s-ar părea că angajatorul, firma Ductil Steel nu ar avea nicio vină. Verdictul nu este unul oficial și final, dar se pare că bărbatul nu ar fi avut ce să caute în preajma macaralei în acel moment.

Explozia de la Oțelu-Roșu, în care doi oameni și-au pierdut viața, iar alți trei au fost grav răniți este urmată de o nouă tragedie în care un bărbat a fost la un pas să să-și piardă viața, dar în final, s-a ales cu piciorul stâng amputat. Incidentul s-a petrecut pe calea de rulare a unei macarale din hala de fier vechi a Otelariei Electrice.

Barbatul, macaragist in cadrul uzinei din Otelu Rosu, a fost surprins de macaraua ce se afla in miscare, fiind prins cu piciorul sub roata macaralei manevrată de un alt coleg. Sesizati telefonic de către muncitorii care au fost martori la accident, la locul accidentului s-au prezentat polițiștii din Oțelu-Roșu, dar și o echipă de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Caransebes. Pompierii au reușit cu greu să-l elibereze pe rănit de sub macaraua care îi presa cu foță piciorul.

Anchetă amplă la ITM
“O echipă din cadrul ITM se află la fața locului, ca să cerceteze dacă bărbatul accidentat avea sau nu dipoziție de la superiori să fie lângă macara în momentul producerii incidentului”, a declarat inspectorul șef al ITM, Ioan Jura. Acesta a adăugat că potrivit legii, angajatorul are întreaga responsabilitate asupra angajaților săi. Din primele informații adunate de la fața locului, se pare însă, că muncitorul nu ar fi avut ce să caute lângă macara.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite