“Avocatul hoţilor”: “Se încearcă scoaterea mea din dosarul contrabandiştilor! Se impune strămutarea urmăririi penale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Bolosin lansează un nou atac la adresa organelor de cercetare penală şi a magistraţilor de la Judecătoria Oraviţa care instrumentează dosarul tinerilor reşiţeni reţinuţi în ultima zi a anului trecut pentru furt, trecere frauduloasă a frontierei şi contrabandă.

Opt din cei 16 tineri care locuiesc pe Aleea Tuşnad din Reşiţa, catalogaţi de procurori drept mari contrabandişti de ţigări, nu au ieşit din arest înainte de a povesti cu lux de amănunt care a fost implicarea fiecăruia în furtul de la finele anului dintr-un magazin sârbesc, aflat la doi paşi de frontiera cu România. Astfel, organele de cercetare penală au aflat că tinerii nu s-au aflat la prima acţiune de acest gen, motiv pentru care au început, pe numele celor mai mulţi dintre ei, şi urmărirea penală pentru evaziune fiscală. 
    În altă ordine de idei, Judecătoria Oraviţa a renunţat, ieri, la a mai judeca prima propunere de arestare preventivă a lui Mario Popeţi. Emiterea mandatului de arestare în lipsă de către judecătorii orăviţeni, tânărul considerat liderul grupului fiind plecat de la domiciliu, a fost contestată de avocatul Cosmin Bolosin. Tribunalul Caraş-Severin i-a dat dreptate, deoarece tânărul nu a fost citat conform procedurii legale, şi a revocat mandatul. Totodată, a trimis cauza spre rejudecare magistraţilor de la Judecătoria Oraviţa. Între timp, Mario Popeţi a ajuns pe mâna poliţiştilor şi, pe numele lui, a fost emis un al doilea mandat de arestare.


Decizie contestată în termeni duri
“Încheierea Judecătoriei Oraviţa prin care s-a admis propunerea Parchetului referitoare la al doilea mandat de arestare emis în acest dosar pentru inculpatul Mario Popeţi este abjectă şi lipsită de orice temei judiciar. Este o soluţie încalcă grav legea. În niciun dosar nu se pot emite pe numele aceluiaşi făptuitor două mandate de arestare, pentru aceeaşi faptă şi pentru aceeaşi stare de fapt”, a declarat Bolosin, cunoscut şi drept “avocatul hoţilor”. Judecătoria Oraviţa a refuzat, ieri, să mai analizeze prima propunere de arestare preventivă a lui Popeţi. Tânărul va apărea însă, astăzi, în faţa instanţei de la Tribunalul Caraş-Severin, unde se va judeca recursul cu privire la cel de-al doilea mandat de arestare, mandat care îl ţine la această oră în spatele gratiilor. 


Dosar strămutat 
    Bolosin intenţionează să ceară ca dosarul contrabandiştilor de pe Aleea Tuşnad să fie instrumentat de către un alt Parchet decât cel de la Oraviţa. “Se încearcă scoaterea mea din dosar, în sensul că apăr prea mulţi inulpaţi care, în opinia anchetatorilor ar avea interese contrare între ei. Fac precizarea că, în mod absurd, se încearca acest lucru cu toate că inculpaţii apăraţi de către mine şi-au rezervat dreptul la tăcere, nedând nicio declaraţie în acest dosar”, a declarat avocatul lui Catrinoi, Uglai, Popeţi şi Solcan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite