Avocaţii şpăgarilor din Primăria Zăvoi cer nulitatea rechizitoriului DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apărătorii vor să anuleze actul de acuzare întocmit de procurorii DNA.Cele opt persoane date pe mâna procurorilor de omul de afaceri Romeo Dunca invocă, prin intermediul avocaţilor, o sumedenie de scăpări ale anchetatorilor.

Bebe Dana, avocatul a şase dintre acuzaţii de corupţie a explicat astăzi, în exclusivitate pentru Adevărul de Seară, ce fisuri a găsit în actele făcute de anchetatorii DNA. Avocatul a depus deja la instanţă mai multe cereri. “Prima vizează neregulile actului de sesizare a instanţei. Apoi, autodenunţul domnului Dunca şi înregistrările audio-video din dosar. Noi cerem instanţei să oblige Parchetul să identifice şi să prezinte suporturile originale ale înregistrărilor şi nu copii ale acestora. Cea mai importantă este însă cea prin care solicităm anularea a două acte procedurale prin care i s-au restituit domnului Dunca cei 15.000 de euro folosiţi la aşa-zisul flagrant de dare şi luare de mită”, a declarat avocatul.

Bunei rămâne după gratii


În încercarea de a-i scoate pe Antonie şi Silviu Bunei de după gratii, avocatul Viorel Paşca a formulat pe numelor celor doi cereri de eliberare condiţionată. Pentru a convinge instanţa, apărătorul a depus la dosar câteva acte medicale care să justifice că primarul suferă de insuficienţă cardiacă şi diabet zaharat şi că starea sa s-a agravat din momentul arestării preventive, acuzând mari dureri în zona inimii.
Înfăţişarea
Ieri a avut loc şi  o înfăţişare la instanţă. Antonie Bunei s-a ţinut în permanenţă de umărul drept şi a şoptit familiei că a slăbit 29 de kilograme, de la 109, la 80. Procurorul de caz a spus instanţei faptul că Silviu şi Niţu Bunei, copiii edilului-şef, pregătiseră mai multe acte medicale  pe numele tatălui lor, care să-l scoată de după gratii. Instanţa a respins cererile de eliberare, precum şi cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu aceea de a nu părăsi localitatea. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Timişoara.

Citat:
“Ne-a frapat că restituirea banilor a avut loc la numai şapte zile după flagrant. S-au folosit bani adevăraţi ?”, Bebe Dana, avocat   

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite