Autorul tragediei de pe Aeroportul Caransebeş se vrea eliberat condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Ungur nu se simte deloc bine în arest şi cere să fie judecat în libertate. Avocaţii tânărului care a intrat cu maşina în mulţime au depus la Tribunalul Caraş-Severin o cerere de eliberare sub control judiciar.

Apărătorii lui Cristian Ungur nu se împacă deloc cu ideea rămânerii clientului lor în arest preventiv şi încearcă prin orice mijloace să determine instanţa de judecată să-l pună în libertate. Cosmin Bolosin, unul din avocaţii tânărului care a băgat patru oameni în spital, doi cu răni foarte grave, susţine că motivarea Judecătoriei Reşiţa pentru arestarea preventivă este foarte subţire. Cu toate acestea, Tribunalul Caraş-Severin a menţinut pe numele lui Cristian Ungur măsura arestării preventive, respingând recursul formulat de avocaţi.
Acum, Cosmin Bolosin încearcă încă o variantă prin care Ungur să fie pus în libertate. “Am depus o cerere de eliberare sub control judiciar în baza art. 60, indice 2 din Codul de Procedură Penală, prin care solicit punerea în libertate a clientului meu cu anumite restricţii impuse de instanţa de judecată”, a declarant apărătorul lui Cristian Ungur. Acesta mizează pe faptul că tânărul nu ar mai periclita în niciun fel siguranţa publică. “În momentul de faţă el nu mai prezintă un pericol social pentru ordinea publică. Nu mai are permis de conducere, deci nu mai poate conduce autoturisme pe drumurile publice”, argumentează Bolosin.


Arestare întemeiată
    Judecătorul Rustin Ciasc, purtător de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin, susţine că va fi analizată şi această cerere. Motivarea respingerii recursului pare însă să-i dea şanse mici de reuşită lui Cristian Ungur şi de această dată. “Tribunalul Caraş-Severin constată că judecătorul care a examinat propunerea de arestare preventivă, admiţând-o şi dispunând instituirea respectivei măsuri preventive împotriva inculpatului pe o perioadă de 29 de zile, a făcut o analiză pertinentă şi completă asupra stării de fapt, descriind în detaliu dinamica evenimentelor şi urmările conduitei infracţionale desfăşurată de inculpa “, spune Ciasc.



A lovit patru oameni şi a fugit!
Înainte de startul juniorilor în cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Motociclism Viteză pe Aeroport, care s-a alergat la Caransebeş, Cristian Ungur a intrat cu maşina pe traseu şi a lovit în plin mai multe persoane. A fugit de la locul faptei, dar, având motocicliştii pe urmele sale, s-a refugiat într-o secţie de poliţie. Acum e arestat preventiv pentru mai multe infracţiuni.



“Nu am vrut să fac rău nimănui. Am crezut că s-a terminat concursul şi am vrut să plecăm acasă”,
Cristian Ungur, autorul incidentului de pe aeroport


“Nu mi se pare normal ca un judecător să motiveze o încheiere prin faptul că opinia publică a rămas marcată”,
Cosmin Bolosin, avocat


“Ar fi culmea să fie pus în libertate după grozăvia pe care a făcut-o. A intrat în plin în mulţime, apoi a fugit ca un laş, trebuie să plătească”,
Cătălin Cazacu, motociclist accidentat

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite