Au pus mâna pe bani murdari şi petrec Paştele după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Văliug şi funcţionarul public Traian Ciolan au considerat că le-ar prinde bine câte o şpagă înainte de sărbători. N-au fost prea inspiraţi, astfel că, au căzut victime ale flagrantui pus la cale de procurori şi acum stau în arest.

Marius Mocanu, edilul-şef din Văliug, a pretins şi primit de la un investigator sub acoperire suma de 3.000 de euro. I-a promis omului că îl ajută să primească în concesiune un teren în zona Văliug-Semenic pentru a putea investi într-un sat de vacanţă. Alţi 3.000 urma să-i intre în buzunar în momentul în care actele erau perfectate. S-au opus afacerii procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, care l-au prins în flagrant. A fost arestat pentru 29 de zile, decizie păstrată şi de magistraţii Curţii de Apel Timişoara, care au judecat recursul.

Trafic de influenţă
    Traian Ciolan, angajat al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a fost prins în fragrant în momentul în care a primit de la un pensionar 500 de lei pentru a interveni la comisia din cadrul Primăriei Reşiţa care repartizează locuinţe. În prealabil, mai ceruse şi primise de la bătrân aproape 2.000 de euro. A ajuns după gratii şi, imediat după sărbători, ar putea reveni în faţa instanţei cu propunere de prelungire a mandatului.
    În spatele gratiilor stau de Paşte şi trei poliţişti de frontieră corupţi de gruparea Halăs. Este vorba despre Constantin Tiucă, Alin Munteanu şi Sorin Brebu, care au fost răsplătiţi de către contrabandiştii de ţigări cu sume între 2.000 şi 2.500 de euro. În capitală, tot în arest preventiv, se află zeci de colegi de-ai lor, reţinuţi în urma descinderilor procurorilor anticorupţie în Vama Naidăş.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite