Reşiţa: Au crezut că pleacă la muncă în străinătate, dar au luat ţeapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Au crezut că pleacă la muncă în străinătate, dar au luat ţeapă
Reşiţa: Au crezut că pleacă la muncă în străinătate, dar au luat ţeapă

Aproximativ 100 de persoane din ţară au ajuns la Poliţia din Caransebeş, după ce au constat că au fost înşelate de o firmă din Jebel, firmă care le-a dat asigurări că le încheie contracte de muncă în străinătate.

Lipsa locurilor de muncă îi determină pe români să aleagă să muncească peste hotare. Aceştia nu stau foarte mult pe gânduri şi pleacă fie pe cont propriu, fie solicitând ajutorul unor firme de intermediere. O astfel de firmă a reuşit să păcălească aproximativ 100 de persoane. Ei ar fi trebuit să plece, din Caransebeş, vineri seara, la ora 21.00, către Spania, Cehia sau Germania. Şi-au dat seama că au fost jecmăniţi de bani în momentul în care s-au prezentat la punctul de lucru al firmei, pregătiţi pentru plecare. “ Când am ajuns acolo era totul închis şi gol. Au luat calculatoarele. Am aflat de firmă prin pliante. Au distribuit în cutiile poştale. Eu ar fi trebuit să lucrez în Germania la o fermă de vaci. Salariul ar fi fost de 1.200 de euro. Acum nu pot să spun decât că am pierdut banii, 300 de lei, o taxă de procesare a datelor. Copiile după actele noastre sunt la firma respectivă”, a spus Danile Pricope, un tânăr de 32 de ani din Caransebeş. 

Păgubiţii au ajuns la poliţie

”  La sediul Poliţiei Municipiului Caransebeş s-au prezentat aproximativ 100 de persoane care au sesizat că au încheiat contracte de consultanţă cu o firmă din Jebel, judeţul Timiş, cu punct de lucru în Caransebeş, pentru angajarea la muncă în străinătate. Toate aceste persoane au plătit o taxă de procesare dosar de 300 lei, pentru această sumă fiindu-le eliberate facturi şi chitanţe”, a declarat inspector Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Se fac cercetări pentru stabilirea administratorului firmei

Din conţinutul contractului a reieşit că administratorul societăţii este M. CRISTIAN, din localitatea Jebel, însă din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că în realitate administratorul societăţii se numeşte O. IULIAN CRISTIAN, de 29 ani, din Jebel, verificările fiind continuate pentru stabilirea identităţii persoanei menţionate în contract ca administrator. Toate persoanele înşelate au depus plângeri penale, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de înşelăciune.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite