Reşiţa: Au folosit o săptămână zăpada în loc de frigider (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Au folosit o săptămână zăpada în loc de frigider (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Au folosit o săptămână zăpada în loc de frigider (GALERIE FOTO)

Locuitorii din Văliug au din nou curent, după opt zile fără electricitate. Timp de o săptămână oamenii şi-au ţinut proviziile în zăpadă, iar cei care şi-au permis au facut investiţii în generatoare, ca să aibă curent.

Prima ninsoare căzută în acest an a lăsat fără curent localitatea Văliug, mai mult de o săptămână. Zăpada a rupt linile electrice, iar situaţia a fost remediată cu greu, aseară.
„Este groaznic de când s-a luat curentul. Am ajuns să dau restul cu lanterna. Am luminat magazinul cu lumânări pe timpul zilei, iar când se lasă seara închideam magazinul. De la noi, lumea venea şi cumpăra lumânări şi pâine”, a spus Tatiana Ciucă, vânzătoarea unui magazin. Localnicii spun că nu au mai văzut aşa ceva până acum, chiar dacă au mai fost probleme cu energia electrică, acestea s-au remediat în cel mult două zile. Ajunşi într-o situaţie critică, aceştia au încercat să găsească diferite soluţii pentru a păstra hrana.

Zăpadă în loc de frigidere
Gospodinele au depozitat carnea şi alimentele perisabile în zăpadă. „Frigiderele nu au funcţionat, nu avem generatoare, iar ca să nu se strice mâncarea, am pus-o în zăpadă. Am îngropat bucăţile de carne şi mezelurile. Altfel se strică. Aşa ţineam pe vremuri mâncarea. Nu am crezut câ în secolul XXI o să procedăm la fel. Chiar dacă a avenit curentul, mi-e teamă să nu se ia din nou”, a spus Magdalen Holschvalner, o localnică.

Lecţii la lumina lumânării
Şi copiii au fost afectaţi de această problemă. Elevii au fost obligaţi să înveţe în frig şi să citească la lumina lumânării”. Făcem ore de la nouă, când  se mai lumina. Mulţi dintre colegii noştri nu vin la şcoală pentru că s-au îmbolnăvit din cauza gerului”, a spus Raul Rogovan, elev în clasa a IV-a.
Depăşiţi de situaţie, edilii au făcut demersuri pentru ca cetăţenii să beneficieze din nou de curent. „Linia electrică este veche de zeci de ani şi aparţine de Combinatul TMK. În orice caz, noi plătim curentul către Enel. Sperăm să se remedieze situaţia“, ne-a declarat Sorin Blaga, viceprimarul comunei Văliug.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite