Reşiţa: Au dispărut bani din bugetul pieţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele două corpuri doar unul este parţial finalizat, motiv pentru care mulţi comercianţi stau afară.

Veronica Moşoiu este o comerciantă care vinde în Piaţa Reşiţa Sud de aproximativ 10 ani de zile. Din cauza faptului că nu este finalizat corpul B al noii hale, femeia, alături de alţi 40 de comercianţi, este nevoită să-şi vândă marfa în afara pieţei.

„Corpul nu este gata şi noi suntem nevoiţi să vindem afară. Sunt alte locuri unde putea să ne pună“, spuneau oamenii revoltaţi. Cu toate că plătesc o chirie la fel ca cei care vând în condiţii europene, comercianţii de afară suportă aceste condiţii încă din iarnă.

Lucrările la piaţă sunt oprite

Astăzi, nu se mai lucrează la Piaţa Reşiţa Sud pentru că banii investiţi în noul proiect nu ies la socoteală. Primarul municipiului Reşiţa a solicitat unei firme specializate să efectueze un audit la piaţă pentru a vedea într-adevăr dacă banii au fost investiţi cum trebuie. În jur de 500.000 de lei sunt banii facturaţi care nu s-au regăsit şi în dotările noii hale.

„Mâine va fi o şedinţă a Comisiei de Control şi Analiză şi se vor analiza toate aceste detalii. Este vorba de nişte stocuri care există dar nu au fost încă puse în noua hală. Mai exact, o centrală termică plătită care nu este montată, nişte mese pe care le-am depozitat în altă parte şi multe altele. Nu pot să mă pronunţ dacă auditul este efectuat cum trebuie până nu auzim şi versiunea constructorului“, a spus Adrian Damian, administratorul de la S.C. Pieţe S.R.L.

Până la ora actuală, Piaţa Reşiţa Sud dispune doar de corpul A, în condiţiile în care corpul B avea ca termen de finalizare luna iunie a acestui an. Reprezentanţii societăţii de administrare încă nu ştiu când încep lucrările.

Investiţie mare în lucrări puţine


Conform raportului de audit, suma plătită către constructor este de peste trei milioane şi jumătate de lei. Din această sumă, aproximativ un milion reprezintă o sumă necuvenită, fiind lucrări facturate în avans sau chiar lucrări neexecutate sau care nu s-au regăsit în complexul comercial. Alţi aproximativ 800.000 de lei au fost plătiţi pentru executarea unor lucrări suplimentare.

"Nu pot să mă pronunţ dacă auditul este efectuat cum trebuie".
Adrian Damian, administratorul de la S.C. Pieţe S.R.L.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite