Arta dă faliment, iar singura galerie din oraş este executată silit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Bobeică, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Reşiţa
Ion Bobeică, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Reşiţa

Uniunea Artiștilor Plastici este executată silit, prin vânzarea a 20 de tablouri ale artiștilor plastici din oraș, care se află în patrimoniul Galeriei Agora. Fiscul nu iartă pe nimeni, iar pentru că artiștii plastici au uitat să își plătească TVA-ul pe tablourile vândute au de suferit. 

Datoria Uniunii Artiştilor Plastici din Reşiţa se ridică la aproape 40.000 de lei, iar datoriile provin, în cea mai mare parte de la neplata TVA-ului. „Circa 40% din această valoare, reprezintă TVA. Asta înseamnă că artiştii au vândut tablouri şi, probabil, au uitat să dea statului contravaloarea taxei pe valoare adăugată”, a declarat George Popescu, directorul Administraţiei Finanţelor Publice din municipiul Reşiţa. Inspectorii de la finanţe nu pot sta cu mâinile în sân, aşa că trec la acţiune.

Scot la vânzare 20 de tablouri, care fac parte din colecţia Galeriei de Artă Agora, singura din oraș. „Sunt lucrări pe care filiale le are din taberele anuale de creaţie sau sunt lăsate de artişti după fiecare expoziţie personală”, a declarat Ion Bobeică, preşedintele filialei Uniunii Artiştilor Plastici din Reşiţa. Din vânzarea tablourilor, cei de la fisc speră să recupereze circa 20.000 de lei din datorie, în timp ce artiştii sunt sceptici.

Semnal de alarmă
Ion Bobeică spune că iubitorii de artă din Reşiţa nu vor avea bani să cumpere din lucrările expuse.
„Mi-e teamă că nu vor fi suficienţi solicitanţi“, a declarat trist Ion Bobeică. În situaţia în care maine licitaţia nu va putea fi organizată din lipsa colecţionarilor de artă, Fiscul va  reprograma acţiunea.
„Din câte am înţeles se poate face chiar şi o a treia reprogramare până când se vor aduna banii necesari pentru plata datoriilor“, a mai adăugat Ion Bobeică.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite