Armaş rămâne fără ruinele din Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul istoric din Băile Herculane arată dezolant
Centrul istoric din Băile Herculane arată dezolant

Clădirile de patrimoniu din staţiunea de pe Valea Cernei care au fost abandonate în paragină se întorc în proprietatea statului. “Perla Banatului” face parte dintr-un proiect-pilot al Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale prin care se urmăreşte renaşterea acesteia.

Primarul din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, hotelierii şi proprietarii de pensiuni de pe Valea Cernei, au stabilit o serie de priorităţi pentru cea mai veche staţiune balneară din ţară împreună cu ministrul Elena Udrea, în luna decembrie a anului trecut. Aceste priorităţi se regăsesc într-un proiect-pilot de relansare a staţiunii, precum şi într-un protocol semnat vineri între administraţia publică locală şi minister. Una din principalele probleme legate la întâlnirea din decembrie a fost cea a clădirilor din centrul istoric, ajunse în urma privatizării, mai mult decât dubioase, pe mâna omului de afaceri Iosif Armaş. Nu numai aceste clădiri încărcate de istorie, dar şi o mulţime de hoteluri aflate în proprietatea societăţii conduse de Armaş stau să se prăbuşească, peisajul fiind unul dezolant.


Revenită la Herculane, Elena Udrea a anunţat măsurile pe care le va lua ministerul  împotriva celor care nu s-au îngrijit de imobiliare pe care le deţin. „Avem cadrul legal pentru exproprierea lui Armaş şi a tuturor investitorilor de acest gen“, a afirmat Udrea.  În proiectul-pilot al ministerului ce se derulează în 2011 şi urmăreşte renaşterea unor staţiuni de renume din ţară, alături de Băile Herculane se mai regăsesc Borsec şi Sulina.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite