Apa neagră a întrerupt distracţia copiilor care se scaldă în Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi cetăţeni ai Reşiţei au sesizat în această după-amiază redacţia Adevărul de seară cu privire la faptul că apa râului care traversează oraşul are o culoare închisă şi că este foarte posibil să fie vorba de un caz grav de poluare.

Apa Bârzavei a căpătat la orele prânzului o culoare roşiatică, pentru ca, jumătate de oră mai târziu, această să devină aproape neagră. Copiii care se scăldau în râu şi pescarii de pe mal au fost cei mai afectaţi, ei fiind nevoiţi să amâne distracţia pe mai târziu. “Bârzava e neagră. A fost roşie şi acum e neagră. Cineva a deversat ceva”, a reclamat Iustina Prisecariu. Contactat de reporterii Adevărul de seară din Reşiţa, Marius Cârpean, comisar-şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin, a îndmnat lumea la calm. “Nu am primit nicio sesizare din partea nimănui cu privire la acest aspect. În 5 minute voi fi şi eu pe malul apei pentru a vedea despre ce e vorba”, a precizat Cârpean.


Apă murdară

    Deplasat la faţa locului, comisarul-şef a constatat că nu e niciun pericol. “Nu e vorba de un caz de poluare. Nu sunt pete de ulei sau de altă natură. Apa e doar tulbure, murdară, probasvil din cauza unor săpături. Nu e niciun fel de pericol, iar asta se poate vedea acum, când apa a început deja să se limpezească”, a mai declarat Cârpean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite