2009, anul în care rata şomajului a crescut alarmant în judeţul Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul șomerilor a crescut de la o luna la alta
Numărul șomerilor a crescut de la o luna la alta

În Caraş-Severin indicele a depăşit, la finele lui 2009, 10 procente, iar la nivel naţional este puţin peste 7 procente. Anul 2008 s-a încheiat în județ cu o rată a şomajului de 6 procente. În acest moment sunt peste 13.400 de şomeri, dar numai 8.500 primesc indemnizaţie.

De la o luna la alta numărul şomerilor cărăşeni este tot mai mare. Rata şomajului a a depăşit 10 procente, iar la nivelul judeţului este mult mai mare decât la nivel naţional. În Caraş-Severin indicele a depăşit 10 procente, iar la nivel naţional este puţin peste 7 procente. În acest moment în judeţ sunt peste 13.400 de şomeri, dar numai 8.500 primesc indemnizaţie de şomaj.”În Caraş-Severin anul 2008 s-a încheiat cu o rată a şomajului de 6 procente şi cu aproximativ 7.700 de şomeri. Închiderea unor firme a dus la o creştere a ratei şomajului. Acum rata şomajului este mai mare şi decât în anul 1996”, a explicat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene Pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Disponibilizări şi închideri de firme

Creşterea numărului şomerilor este strâns legată de numărul mare de disponibilizări efectuate de companiile din regiune. Într-un top al firmelor care au recurs la disponibilizări, în prima jumătate din anul 2009, TMK Reşiţa se situează pe primul loc. De acolo au fost date afară mai mult de 220 de persoane.  În acelaşi timp, 150 de salariaţi ai Masiv Forest, din Moldova Nouă, au rămas în şomaj, iar peste  250  de femei care au lucrat în confecţii şi-au pierdut locul de muncă. Societăţile care aparţin de Primăria Reşiţa au recurs şi ele la concedieri, astfel că  66 de muncitori ai CET Energoterm sunt şomeri. Închiderea a peste 1500% a firmelor din judeţ, a avut un rol important în majorarea numărului persoanelor care sunt condamnate să stea acasă.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite