Antonie Bunei, primarul acuzat pentru luare de mită, rămâne încă 20 de zile după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Zăvoi, trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită, încearcă în zadar să-i convingă pe judecătorii Tribunalului Caraş-Severin că este bolnav şi că nu suportă starea de detenţie.

Antonie Bunei şi ceilalţi şapte acuzaţi de luare de mită sau complicitate la dare şi luare de mită denunţaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie de omul de afaceri Romeo Dunca s-au prezentat, astăzi, la cel de-al doilea termen al procesului aflat pe rol la Tribunalul Caraş-Severin. Aflaţi în stare de arest preventiv, primarul Bunei şi unul din fii acestuia, Silviu, au cerut instanţei să fie puşi în libertate, pentru a fi judecaţi în aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi inculpaţi în dosarul mitei din Primăria Zăvoi. Avocaţii celor dor au invocat tot felul de motive: că nu prezintă niciun pericol pentru societate, că nu pot influenţa eventualii martori, că sunt băieţi buni şi că toată lumea poate confirma asta, că Antonie Bunei e grav bolnav şi că fiul lui are un copil de crescut, soţia sa fiind plecată la muncă în străinătate. Toate aceste tertipuri avocăţeşti au fost însă în zadar, pentru că Tribunalul Caraş-Severin a respins cererile de eliberare condiţionată formulate de avocaţi şi a prelungit mandatele de arestare a celor doi cu alte 20 de zile.


Judecaţi în libertate
Ceilalţi şase învinuiţi că ar fi intrat în jocul murdar iniţiat de Bunei şi Dunca, Firuţ Mihuţ, consilier juridic al Consiliului Local Zăvoi, Gheorghe Lungu, secretarul comunei, viceprimarul Ion Scorobete, Niţu Bunei, celălalt fiu al primarului, Maria Grozav şi Ioan Gherga, ambii oameni de afaceri din zona Muntelui Mic, s-au aflat şi ei în faţa instanţei, dar nu au discutat mai nimic cu judecătorul. Asta pentru că, Ioan Gherga a cerut un nou termen, pentru a avea timp să-şi angajaze un avocat, la prima înfăţişare el fiind plecat în străinătate. “Aşa cum am mai declarat, sunt nevinovat. Am lipsit la primul termen, iar acum am solicitat timp pentru a-mi angaja apărător. Nu mi-e frică, pentru că eu am picat nevinovat”, a declarat Ioan Gherga. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite