Antonie Bunei nu mai este primar. Tribunalul Caraş-Severin l-a suspendat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul-şef al comunei Zăvoi, judecat pentru că ar fi pretins şi primit o şpagă de 47.000 de euro de la omul de afaceri Romeo Dunca, nu se mai poate întoarce la primărie pe perioada procesului de corupţie în care este inculpat alături de alte şapte persoane.

Eliberat din arestul preventiv în seara zilei de 15 noiembrie a anului trecut, cu condiţiile de a nu părăsi ţara şi de a nu lua legătura cu martorii din dosar, Antonie Bunei s-a întors la un moment dat în fotoliul de primar al comunei Zăvoi. Nu şi-a văzut de treabă şi a încercat să influenţeze anumiţi martori. Cel puţin aşa susţin procurorii DNA, care au depus la dosar, în mai multe rânduri, planşe fotografice şi declaraţii potrivit cărora Bunei s-a întâlnit cu mai mulţi martori. La ultimul termen din procesul aflat pe rolul Tribunalului Caraş-Severin, reprezentantul Parchetului a cerut rearestarea primarului sub pretextul că acesta nu respectă obligaţiile impuse de Curtea de Apel Timişoara. În subsidiar, procurorul DNA a solicitat interzicerea exercitării funcţiei de primar.


    “Completul de judecată din cadrul Secţiei Penale a Tribunalului Caraş-Severin a considerat că nu se impune înlocuirea măsurii obligării de a nu părăsi ţara cu măsura arestării preventive, după cum a solicitat procurorul DNA. A suplimentat însă obligaţiile aferente măsurii de a nu părăsi ţara, în sensul că i-a interzis exercitarea profesiei de care se spune că s-a servit în săvârşirea faptei pentru care este judecat. În speţă, inculpatului i-a fost interzisă exercitarea funcţiei de primar pe perioada desfăşurării cercetării judecătoreşti. Urmează ca în acest sens să fie întocmită o adresă către Instituţia Prefectului judeţului Caraş-Severin”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.


La ultimul termen de judecată, au fost audiaţi toţi cei opt inculpaţi, care nu s-au prevalat de dreptul de tăcere şi au acceptat să dea declaraţii în faţa judecătorului. “Urmează să se continue cercetarea judecătorească cu audierea martorilor pentru termenul de la data de 13 aprilie. Este vorba despre cinci martori”, a mai spus Rustin Ciasc. Printre cei cinci martori se află şi denunţătorul Romeo Dunca. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite