Reşiţa: Angajatorii din construcţii nu respectă Codul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Angajatorii din construcţii nu respectă Codul Muncii
Reşiţa: Angajatorii din construcţii nu respectă Codul Muncii

Inspectorii de muncă au verificat aproximativ 30 de firme de construcţii.

Principalele deficienţe constatate au fost: neîntocmirea contractelor de muncă sau nesemnare statelor de plată.

„Au fost depistaţi patru angajatori ce aveau angajate nouă persoane fără forme legale. Ei au fost sancţionaţi cu amenzi”, a declarat Ioan Jura, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 17.300 de lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost identificate peste 130 de probleme pentru care s-au luat măsuri. Cele mai des întâlnite deficienţe au fost: nepurtarea echipamentului de protecţie sau nedotarea locului de muncă pentru prevenirea căderii. S-au aplicat amenzi în valoare de 70.000 de lei.

Firmele care au primit amenzi sunt din Anina, Reşiţa, Caransebeş, Moldova-Nouă, Bozovici şi Oraviţa. Din cele nouă persoane care au fost găsite la lucru, fără a avea contract individual de muncă, şapte sunt din Anina. Angajatorii din construcţii sunt obişnuiţi cu astfel de verificări, iar unii dintre ei fac tot posibilul pentru ca salariaţii să aibă siguranţa locului de muncă. „ Construcţiile sunt un domeniu sensibil. Pot să apară probleme oicând, în orice moment. Din fericire la noi totul este în regulă. Avem echipmanete de potecţie, am investit cam 1.000 de lei în ele pentru un angajat, facem cursuri şi instruiri lunar.Unii angajatori recurg la tertipuri pentru a nu mai plăti dări mari către buget şi aşa se ajunge să se muncească fără contract”, a explicat Samuel Barbu, administratorul unei firme care lucrează în domeniul construcţiilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite