Angajaţii teroristului nr. 1 al Belgiei, judecaţi pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri care vindeau etnobotanice în magazinele patronate de braşoveanul Francisc Bancsa riscă ani grei de puşcărie pentru simplul motiv că au trimis prin curierat rapid substanţe care deveniseră interzise prin lege. 

Alături de Francisc Bancsa, în dosarul de trafic de droguri de mare risc mai sunt inculpate alte trei persoane, picate ca musca în lapte, după cum reiese din declaraţiile lor date în faţa procurorilor şi a judecătorilor. Cristina Iovanovici, care este şi rudă cu bărbatul despre care se spune că ar fi comis zeci de jafuri armate în Belgia, susţine că a fost o simplă vânzătoare care a respectat sarcinile patronului. “Nu am ştiut că fac o infracţiune. Am fost sunată de unchiul meu, Francisc Bancsa, şi mi s-a spus că sunt interzise şi că magazinele vor fi închise”, a mărturisit tânăra în faţa instanţei.


Bogdan Ichim a vândut şi el droguri uşoare la magazinul din Reşiţa al lui Bancsa. “Am fost sunat pentru a-mi spune că au fost interzise şi m-a rugat să-l ajut să primească produsele. Am lucrat două luni la acest magazine, timp în care am văzut că e un comerciant corect. Am renunţat după primul control”, a susţinut tânărul.

Orlando Koşa este acuzat şi el de trafic de droguri în acelaşi dosar. “M-a sunat şi mi-a spus să fac o listă cu produsele de pe stoc şi să le trimit la sediul firmei deoarece vor fi interzise. Nu am ştiut că nu am voie să pun mâna pe ele. Mi s-a spus să le trimit şi asta am făcut. Am lucrat o lună şi jumătate la acest magazin, am fost învăţat cum să completez actele şi să fac monetarul, nu mi s-a părut nimic nelegal”, a declarat Koşa.


Recursul se judecă mâine
Francisc Bancsa este singurul din cei patru inculpaţi judecat în stare de arest. Tribunalul Caraş-Severin a dispus ca acesta să rămână după gratii cel puţin până la data de 2 decembrie, decizia fiind atacată cu recurs. ”Nu s-a judecat luni, aşa cum ar fi trebuit, pentru că dosarul nu a ajuns la Curtea de Apel Timişoara. Recursul a fost amânat pentru miercuri”, a precizat Cosmin Bolosin, unul din avocaţii lui Bancsa.


Celălalt apărător al braşoveanului, Lorette Luca, s-a arătat contrariată de hotărârea instanţei cărăşene care a hotărât că locul lui Bancsa este în arest. “Din punctul meu de vedere este o decizie nelegală şi netemeinică, sens în care am şi promovat recursul. Sperăm că instanţa superioară va observa lipsa de oportunitate a menţinerii în stare de arest a unui om a cărui activitate nu este fundamentată pe nişte elemente constitutive bine determinate. Într-adevăr, traficul de droguri este o infracţiune groaznică, este un flagel care a acaparat România, dar trebuie să vedem unde e practic şi unde suntem la graniţa dintre real şi imaginar, dintre activităţi ilicite şi mici greşeli. Acele substanţe, care au devenit peste noapte scoase în afara legii, au fost autorizate la momentul achiziţionării, au fost avizate de toate organele abilitate şi comercializate în baza unei legislaţii viabile”, a precizat Lorette Luca.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite