Andrei Maxim, tânărul care a ucis un bătrân din doi pumni, vrea la detectorul de minciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Maxim pozează în gangster
Andrei Maxim pozează în gangster

Pentru că nimeni nu crede varianta potrivit căreia conflictul în care şi-a pierdut viaţa bărbatul de 62 de ani a avut loc dintr-o regretabilă confuzie, tânărul cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi-a manifestat disponibilitatea de a fi testat cu poligraful.

Andrei Maxim a refăcut împreună cu organele de cercetare penală întreg traseul din noaptea de 25 septembrie şi i-a surprins pe poliţişti şi pe procurorul de caz prin sinceritatea cu care a povestit în ce împrejurări s-a prăbuşit Alexandru Bălan pe asfalt. Deşi a fost pus să repete de trei ori cele întâmplate în faţa complexului comercial “Victoria”, tânărul a avut aceeaşi versiune, fără a trezi niciun fel de suspiciune că ar minţi sau că ar ascunde ceva. “Clientul meu a relatat cu sinceritate incidentul regretabil din acea seară. A fost un conlict spontan, tânărul a fost confundat de victimă. Pentru a demonstra că toate declaraţiile lui sunt adevărate, este de acord să fie testat şi cu poligraful”, susţine avocatul Loredana Sabo.


A dat de nevoie
În condiţiile în care martorii confirmă că victima ar fi generat conflictul, iar tânărul nu a făcut altceva decât să-şi protejeze integritatea corporală, Andrei Maxim ar putea fi chiar şi achitat. Cel puţin aşa susţine avocatul Loredana Sabo, care cunoaşte o speţă similară. “În cazul învinuitului, apărarea de către victimă era necesară datorită tulburării şi temerii provocate. Cu alte cuvinte, era în legitimă apărare. Este o circumstanţă admisibilă şi legală, cunoscută ca exces scuzabil”, adaugă Sabo.
George Bălan, fiul victimei, susţine însă că lucrurile nu au stat deloc aşa. “Vânzătoarea de la chioşcul Miruna a declarat că tata s-a dat jos de pe bicicletă şi l-a întrebat pe tânăr unde sunt prietenii lui, că i-au furat banii. Atunci, acesta l-a lovit. A căzut şi a intrat în comă”, a afirmat fiul lui Alexandru Bălan. Cine a dat primul urmează să stabilească anchetatorii. Până atunci, Andrei Maxim rămâne învinuit de lovituri cauzatoare de moarte şi nu are voie să părăsească localitatea fără îngăduinţa procurorului până la data de 29 octombrie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite