Andrei Franţ, numărul cinci în lume pe salteaua de lupte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptătorul de la CSM Reşiţa a fost împiedicat doar de arbitri să obţină o medalie. Şcoala reşiţeană de lupte a fost reprezentată cu succes la Mondialele de la Budabesta de speranţa Caraş-Severinului pentru Olimpiada de la Londra.

Elevul antrenorului emerit Adrian Dacica se poate lăuda cu cea mai importantă performanţă a Clubului Sportiv Municipal Reşiţa în 2010. Ca de obicei, Andrei Franţ (84 kg) şi-a învins mai greu emoţiile, dar până la urmă nu acestea sau adversarii l-au răpus, ci arbitrii. Cel puţin aşa spun specialiştii care au văzut semifinala pierdută de acesta în ultimele zece secunde, când scorul îi era favorabil, 3-1. Locul cinci în lume, fie el şi la categoria juniori I, nu este deloc de neglijat, dar Andrei ştie că a fost atât de aproape de o medalie mondială şi nu se poate declara mulţumit. “A fost o competiţie foarte puternică, unde mi-am putut testa adevărata mea valoare. Din păcate, în finala mică, în ultima repriză, am fost dezavantajat de arbitri. Din cauza asta nu am putut obţine medalia de bronz. Eu am muncit mult, m-am sacrificat şi eu unul nu sunt mulţumit”, a declarat sportivul.


Merita o medalie

    Adrian Dacica, omul care îl sfătuieşte pe Andrei din colţul saltelei, dă vina pe arbitri şi spune că aceştia l-au văduvit pe luptătorul de la CSM Reşiţa de o medalie mondială. „Locul cinci la Campionatele Mondiale reprezintă un rezultat foarte bun, dar Andrei putea fi la fel de bine în finală. A fost dezavantajat clar de arbitri. El merita să fie pe podium, dar asta e. Se putea şi mai bine, dar nici locul cinci nu e rău deloc”, este de părere Adrian Dacica.


La zece secunde de podium
    Directorul CSM Reşiţa, Rusalin Fîc, crede însă că doar lipsa exeperienţei l-a făcut pe Andrei să rateze o medalie, sugerând că, în secundele rămase până la finele semifinalei, trebuia pur şi simplu să evite lupta. „Suntem bucuroşi pentru rezultatul lui Andrei, este cel mai bun rezultat al clubului de până acum şi cu greu va putea fi depăşit. Suntem şi puţin trişti pentru că Andrei a fost la zece secunde de locul I sau II. Nu i-a ieşit anul ăsta, dar bineînţeles că noi îl susţinem în continuare. Locul 5 la Campionatele Mondiale îl plasează totuşi în elita luptelor mondiale”, a spus Fîc.
    Performanţa lui Andrei nu a trecut neobservată, el fiind invitat la sediul Direcţiei pentru Sport Caraş-Severin de directorul instituţiei, Liliana Dacica, şi de Rusalin Fîc, directorul CSM Reşiţa, pentru o festivitate de premiere. Pe lângă flori şi felicitări, sportivul a primit echipament sportiv şi premii în bani.


Speranţele judeţului la Olimpiadă se leagă de Andrei Franţ
Performaneţele sportive sunt tot mai rare în Caraş-Severin odată cu accentuarea problemelor de natură financiară şi simpla prezenţă a sportivilor la competiţiile de mare anvergură a devenit o mare realizare. Jocurile Olimpice reprezintă de câţiva ani buni doar un vis frumos pentru sportul cărăşean şi nici pentru Londra 2012 nu sunt prea multe speranţe. „Trebuie să-l apreciem pe Andrei la adevărata lui valoare pentru că, într-adevăr, este unul din sportivii reşiţeni care a dovedit că poate obţine un rezultat internaţional. Andrei este unul dintre sportivii de mare perspectivă ai judeţului nostru şi, cu siguranţă, va face o figură frumoasă la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Prin seriozitatea lui şi prin implicarea la fiecare antrenament dovedeşte că este un sportiv de mare valoare”, a spus Liliana Dacica.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite