Andrei Dinculescu este fotbalist campion la tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Dinculescu
Andrei Dinculescu

Joacă fotbal de mai bine de 10 ani şi a fost selecţional de două ori la naţională. În timpul liber îşi învinge adversarii la ping-pong.Andrei este o fire sportivă chiar şi atunci când nu este pe terenul de fotbal. Andrei Dinculescu îşi dedică majoritatea timpului sportului.

Tânărul este elev la Liceul Traian Vuia din Reşiţa într-o clasă cu profil sportiv şi încă de la vârsta de cinci ani a început să practice sportul. Andrei a ajuns prima dată în sala de gimnastică la o vârstă foarte fragedă şi, deşi îi plăcea foarte mult să se joace în sala de gimnastică, a ales să mergă la fotbal. „La gimnastică am fost doar două săptămâni, apoi împreună cu un prieten am ajuns pe terenul de fotbal. El mi-a zis să mergem împreună şi antrenorul chiar a fost de acord să rămân la antrenamente”, a povestit reşiţeanul.

Cu acordul părinţilor, elevul a început să practice fotbalul şi este de mai bine de 10 ani unul dintre juniorii reşiţeni. „Mă pregăteam zi de zi pentru că îmi doream să ajung la un nivel cât mai înalt. Primul gol ştiu că l-am marcat în sală la cupa Cotta de iarnă, organizată la Arad. A fost foarte important pentru mine acel gol. Chiar a fost un lucru care a marcat munca mea şi străduinţa mea pentru a fi un jucător bun”, a explicat juniorul. Unul dintre cele mai importante meciuri unde reşiţeanul a fost remarcat pe teren a fost la vârsta de 13 ani.

A jucat în Timişoara

„Am jucat un meci decisiv contra echipei Clubului Sportiv Şcolar din Caransebeş. Meciul a avut loc în 1993 şi aveam două soluţii, ori să batem, ori să facem egal. Am reuşit să facem un egal şi bucuria a fost enormă”, a povestit jucătorul. Una dintre echipele pentru care reşiţeanul a mai evoluat este şi echipa Liceului Banatul din Timişoara, o echipă cunoscută în Banat ca o „pepinieră” a fotbalului din zonă. Aici cei mai buni junior sunt selectaţi pentru a urma apoi calea echipelor din ligile superioare. „Am ajuns la echipa din Timişoara datorită prietenului meu Andrei Vaştag. Din păcate, am suferit o accidentare şi nu am putut să mai rămân să joc. Am avut parte de două accidentări consecutive la gleznă şi nu m-am putut ridica la nivelul cerut la acel moment”, a povestit reşiţeanul.

Campion la ping-pong

Andrei este o fire sportivă chiar şi atunci când nu este pe terenul de fotbal. El este pasionat de tenis de masă şi de cele mai multe ori reuşeşte să îşi învingă adversarii. „Nu ratez nicio partidă de tenis de masă. Chiar îmi place foarte mult. În şcoala general am participat la un concurs organizat la şcoală şi am reuşit să îmi înfrâng toţi colegii care au jucat tenis cu mine, inclusiv un profesor cu care m-am jucat mai bine de două ore”, a mai explicat acesta.

Întrebări şi răspunsuri
Care a fost cel mai bun rezultat sportive obţinut până în prezent?
Cele mai importante rezultate au fost cele două selecţii la lotul naţional de fotbal al României. Am fost selecţionat prima dată la vârsta de 14 ani.

Cum a fost să joci în echipă cu cei mai buni fotbalişti din ţară?
A fost o experienţă inedită, un lucru rar, o emoţie puternică, ce nu te poate lăsa indiferent, după ce o trăieşti. A fost plăcut, dar până să fie plăcut a fost foarte greu.

Joci fundaş. Ai prefera un alt post în teren?
Sunt fundaş - mijlocaş dreapta, dar nu mi-aş dori să joc pe un alt post pentru că mă simt în largul meu pe postul acesta.

Ce-i place
„Îmi place să stau în compania prietenilor, să mă uit la un film. Sunt adeptul filmelor horror sau al comediilor. Filmul meu preferat este Saw 7. E un film real, care prezintă cum un om poate avea o minte stralucită şi foarte ingenioasă în situaţii critice. Îmi mai plac parcurile de distracţii şi jocurile pe calculator“.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să lucrez cu oameni care nu acceptă sfaturile altcuiva, de multe ori avem nevoie să fim atenţi şi la sfaturile celor din jur. Nu îmi place să ajut oamenii nerecunoscători şi nu îmi plac filmele de dragoste sau cele indiene“.

Profil
Născut. 18 iulie1994
Studii. Liceul Traian Vuia din Reşiţa
Ocupaţia. Elev
Familia. Singur la părinţi

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite