PORTRET: Andrei Atănăsoaie tânărul care iubeşte armata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul învaţă la Şcoala de Subofiţeri de la Drăgăşani pentru că îşi doreşte să instituie ordinea şi în viaţa socială a oraşului său. Andrei Atănăsoaie îşi doreşte de mic copil să devină jandarm. Fiind o fire hotărâtă, reşiţeanul poveşteşte cu pasiune despre viitoarea sa meserie.

Andrei Atănăsoaie îşi doreşte de mic copil să devină jandarm. Fiind o fire hotărâtă, reşiţeanul poveşteşte cu pasiune despre viitoarea sa meserie.
„Educaţia pe care am primit-o este una strictă. S-a pus tot timpul accentul pe ordine şi disciplină, mai ales că suntem trei fraţi, iar părinţii erau nevoiţi să găsească o modalitate ca să ne poată controla. Nu cred că au greşit în vreun mod, mai ales că fiecare dintre noi am învăţat foarte bine ceea ce înseamnă să creşti într-un mediu mai special”, îşi aminteşte tânărul reşiţean.

„Ceea ce mă atrage foarte mult la această meserie este şi ţinuta. Atât cea vestimentară, dar şi corectitudinea în ceea ce priveşte personalitatea“,
povesteşte Andrei Atănăsoaie.

Studiază din greu

Andrei a decis că meseria de jandarm i se potriveşte, aşa că, imediat după terminarea liceului, a plecat la Şcoala Militară de Subofiţeri şi Jandarmi de la Drăgăşani, la nu mai puţin de 400 de kilometri distanţă de casă.

„Nu este foarte uşor să ajungi jandarm. A fost o decizie dificilă să plec de lângă ai mei, dar acum sunt convins că am făcut cea mai bună alegere“, povesteşte Andrei.

Situaţiile extreme şi munca cu oamenii sunt elementele care au contribuit din plin la formarea personalităţii lui Andrei. „Tot timpul am fost curios să văd cum se lucrează cu oamenii şi mi-am dorit să învăţ cum pot să aplanez anumite situaţii limită în care poate fi pus un individ. Poate de aceea îmi doresc aşa de mult să devin jandarmul model“, a mai spus tânărul.

Armată, chiar din prima zi

Primele zile de la şcoala militară au fost dificile pentru tânărul reşiţean. „M-am obişnuit repede, pentru că a fost vital să mă supun programului militar. Acum a intrat totul în normal, iar sistemul şcolar de aici presupune ore de curs şi stagii de pregătire. Dar totul este în favoarea noastră“, povesteşte Andrei.

Stagiul de formare îl face la Inspectoratul de Jandarmi Caraş-Severin, unde a învăţat cele mai multe secrete. „Sunt foarte încântat de ceea ce fac aici la Reşiţa. E foarte important să ai contact cu realitatea şi să vezi ceea ce te aşteaptă la locul de muncă. Nu este uşor, dar contactul efectiv cu lumea exterioară este vital în meseria noastră. Până acum am participat la toate acţiunile inspectoratului şi sper că superiorii sunt mulţumiţi de prestaţia mea“, a mai adăugat tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Care crezi că ar fi modalitatea cea mai bună de a aplana confictele?
Din punctul meu de vedere, este vorba de foarte multă psihologie. Cred că sunt foarte importante părerile celor implicaţi într-un conflict, iar apoi trebuie să se găsească punctul comun.

Ce îi sfătuieşti pe cei care sunt atraşi de meseria de jandarm?
Cel mai bine trebuie să ştie ce vor de la viaţă. Este foarte important să ştie că jandarmeria nu este o meserie uşoară şi că implică foarte multă responsabilitate.

Ce-i place
Îmi place mult să fac sport şi să ascult muzică. Câteodată îmi lipseşte timpul liber, dar atunci când am câteva ore la dispoziţie, încerc să mă destind prin diferite moduri cât mai plăcute.

Ce nu-i place
Singurul lucru care mă deranjează sunt oamenii care au două feţe. De multe ori, reacţii ale unor astfel de oameni au un efect negativ asupra celor din jur. Din păcate, problemele zilnice ale oamenilor duc la tulburări ale personalităţii.

Profil
Născut. 28 aprilie 1988
Studii. Şcoala Militară de Subofiţeri şi Jandarmi de la Drăgăşani
Familie. Necăsătorit

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite